Een koelkast is vaak een moeilijk object om te verhuizen. Dit komt omdat het vaak groot en zwaar is, het verhuizen van een koelkast verreist dan ook zorgvuldigheid. Je wilt immers niet dat er allemaal deuken en krassen in je koelkast zitten. Omdat het lastig is om dit object te verhuizen hebben we wat tips voor je uitgezocht!

Koelkast verhuizen? Eerst schoonmaken

Wanneer je de koelkast gaat verhuizen is het belangrijk dat je al je etenswaren in een andere koelkast doet. Je kunt namelijk niet met alle inhoud verhuizen. Wanneer je dit hebt gedaan, haal je de stekker uit het stopcontact en zet je hem uit. Het is nu tijd om hem schoon te maken. Zit er een vriesvak in jouw koelkast? Zet dan de koelkast al in de ochtend van de verhuizing uit, hierdoor kan de koelkast ontdooien. Voordat de koelkast helemaal is ontdooit duurt dat een hele tijd, daarom hebben we wat tips hoe het sneller gaat.

  • Met heet water:wanneer het vriesvak snel moet ontdooien kan je ervoor kiezen om het met een pan heet water te versnellen. Let wel goed op met deze methode! Er zijn koelkasten die een thermostaat erin hebben zitten. Soms kan het zo zijn dat die hier niet tegen kan, en dus kapot kan gaan.
  • Gereedschap en föhn:een handige manier om je vriesvak te ontdooien is doormiddel van een Föhn. Je zet de föhn aan en blaast de warme lucht tegen het ijs aan, je kan met een ijskrabber al het ijs van de zijkanten er af halen.

Wanneer de koelkast helemaal leeg is, kan je beginnen met het schoonmaken. Zorg dat je de koelkast goed schoon maakt doormiddel van zeep en water.

Het verhuizen van de koelkast

Je wilt tijdens de koelkast verhuizengeen schade oplopen aan je koelkast, ga daarom zorgvuldig te werk. Om schade te voorkomen hebben wij goede tips om te zorgen dat je geen schade krijgt.

  • Plak de lades vast:bijna elke koelkast heeft wel planken, lades of andere opbergvakken. Vaak gaat de koelkast tijdens een verhuizing hard heen en weer. Plak daarom de losse dingen netjes vast met tape, hierdoor zal het niet gaan schuiven en voorkom je krassen of deuken.
  • Hulpmiddelen:wanneer je de koelkast gaat verplaatsen zal dit erg zwaar zijn. Je kunt verschillende hulpmiddelen gebruiken die het makkelijker maken. Woon je op een hogere verdieping? Dan is het handig om een verhuisbedrijf te huren die een verhuislift heeft. Er zijn veel bedrijven die verhuisliften verhuren, bijvoorbeeld een verhuisbedrijf in Eindhoven. De verhuizers zullen de koelkast zo in de verhuiswagen zetten en het is gedaan. Ga je nou zelf de koelkast verhuizen? Gebruik dan hulp middelen om het makkelijker te maken, er is bijvoorbeeld een speciale band waarmee je met zijn 2ede koelkast ‘’makkelijk’’ kan verplaatsen

Wat te doen na het verhuizen van de koelkast?

Wanneer je de koelkast in je nieuwe woning hebt staan moet je hem niet gelijk aansluiten. Dit komt omdat er koelmiddel in de koelkast zit die door verschuiving gaat schuimen. Wanneer er te veel schuim in de koelkast zit en je hem aan zet, raakt de motor oververhit en gaat die kapot. Kijk dus goed uit voordat je de koelkast aan sluit!