Heb je een paleis van een huis gevonden, maar heb je nu vocht in je kruipruimte? In dat geval kun je er het beste voor kiezen om deze ruimte te laten isoleren. Je gezondheid en die van anderen kunnen hard achteruitgaan door een vochtige kruipruimte. Wat zijn precies de gezondheidsnadelen en hoe pak je de oplossing aan?

Het effect op de gezondheid 

Door vocht in de kruipruimte kan er van alles gaan rotten. Denk bijvoorbeeld aan de vloer. Wanneer je vloer of ondergrond van hout is, ligt het rotten bij contact met water op de loer. Hierdoor kunnen allerlei schimmels ontstaan, wat schadelijk is voor jezelf, je kinderen of zelfs je huisdier. De grond van de kruipruimte bestaat uit puur grond. Door deze grond kunnen radioactieve stoffen komen welke door de vloer in je huis terecht komen. 

De gezondheidseffecten kunnen tot uiting komen in het hart, maar ook kleinere gevolgen zoals hoofdpijn, zwaar ademen en verkoudheid zijn mogelijk. Om dit te voorkomen kun je er dus voor kiezen om de vloer te laten isoleren. 

Het isoleren van de kruipruimte

Het isoleren van de kruipruimte kun je het beste overlaten aan een professioneel isolatiebedrijf. Zij hebben het juiste materiaal om de isolatie goed en effectief te voltooien. Voor de uitvoering bestaan er verschillende isolatiematerialen. De meest gebruike zijn de isolatiekussens. Deze kussens worden tegen je vloer en aan de zijkanten van de ruimte geplakt, waardoor ze het vocht zo goed als wegnemen. Deze optie is vaak wel het duurst, maar gaat vele malen langer (zo’n twintig jaar) mee dan de andere opties. 

Een tweede optie is het gebruik van EPS-korrels. Deze worden in de ruimte gelegd en zorgen er voor dat de ruimte niet meer vochtig wordt. Deze methode is een stuk goedkoper en wordt dus vaak toegepast in woningen. Zo zijn er nog veel meer soorten. Hiervan kan een professioneel isolatiebedrijf je op de hoogte brengen. 

Het isolatiebedrijf

Wanneer je je kruipruimte wilt laten isoleren, kun je de betreffende winkel binnen stappen of online een offerte aanvragen. Bij de tweede manier moet je de situatie, wensen en afmetingen doorgeven. Isolatieplaatsers kunnen zo op je verzoek reageren. Afhankelijk van de grootte van de ruimte, duurt de plaatsing in woningen gemiddeld drie uur. Wil je exact informatie over hoe de isolatie-specialisten jouw kruipruimte aan denken te pakken? Neem dan contact met ze op en maak zo snel mogelijk je keuze ten behoeve van ieders gezondheid in de woning!