Het uitgraven van de kruipruimte onder je woning is een interessante optie voor iedereen die meer woonruimte wilt creëren. Toch denken veel mensen in eerste instantie vaak aan een dakkapel of een aanbouw. De kruipruimte uitgraven is vaak niet het eerste waar aan gedacht wordt als er meer woonruimte gewenst is. Lees in dit artikel alles over het uitgraven van de kruipruimte. 

Hoe werkt de kruipruimte uitgraven?

De makkelijkste en meest efficiënte manier om de kruipruimte onder je woning uit te graven is het huren van een zuigwagen. Met een zuigwagen kunnen kruipruimtes en kelders gemakkelijk uitgegraven of uitgediept worden. Maar hoe werkt het zand zuigen uit de kruipruimte? Je kan ervoor kiezen om dit zelf te doen met een schep en kruiwagen, maar je kan je vast voorstellen dat het laten zuigen van het zand veel efficiënter is. Bij het inschakelen van een zuigwagen wordt deze in de buurt van de woning geparkeerd. Vervolgens worden er lange slangen door het luik naar de kruipruimte gelegd. Vervolgens wordt het zand afgevoerd via de slang naar de zuigwagen. Bij het inschakelen van een zuigtechniek specialist gaat een kruipruimte uitgraven volgens onderstaande stappen:

  1. Eerst wordt de zuigwagen in de buurt van de woning geparkeerd
  2. Daarna worden de afvoerslangen van de zuigwagen naar de kruipruimte gelegd
  3. Een grondwerk specialist gaat de kruipruimte in om het zand naar de slang toe te werken
  4. De grond wordt gezogen naar de zuigwagen
  5. Al het zand weggezogen? Dan wordt de kruipruimte netjes opgeruimd

Wat zijn de voordelen van de kruipruimte uitgraven?

Voor het creëren van meer woonruimte is het uitdiepen van je kruipruimte een goede optie. Het inschakelen van een zuigtechniek specialist zorgt ervoor dat het zand efficiënt door een zuigwagen uit de kelder wordt gezogen. Als de grond is weggezogen kan er een kelder gebouw worden.

  • Moeilijk bereikbare plekken worden begaanbaar
  • Vloer wordt behouden
  • Veel minder arbeidsuren door het inzetten van een zuigwagen
  • Doordat de grond met slangen wordt afgevoerd kan er schoon gewerkt worden

Kruipruimte uitgraven: wat kost het?

Omdat zuigtechniek in vele verschillende situaties kan worden ingezet is het moeilijk om de kosten voor het uitgraven van een kruipruimte te bepalen. Voor een goede kostenindicatie kan je het beste een offerte aanvragen. De grootte van de kruipruimte, de locatie en je wensen betreft de diepte bepalen onder andere de kosten.

Meer inspiratie over wonen? Kijk hier!