Als je van plan bent om je tuin eens flink aan te pakken zijn er verschillende keuzes die je moet maken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de tuin te betegelen, zodat je een gezellig terras kunt creëren. Ook is het natuurlijk belangrijk om de tuin op te vrolijken met bloemen en planten. Daarnaast is het leuk om wat kleur in de tuin te brengen door een stukje gras aan te leggen. Maar waar kies je nou voor: kunstgras of echt gras?

Goed voor de natuur & een heerlijke geur

Het grootste voordeel van echt gras is dat dit goed is voor de natuur. De insecten in en op de grond zullen je erg dankbaar zijn en ook zorgt echt gras voor een goede waterafvoer. Daarnaast is echt gras een stuk goedkoper dan kunstgras. Echt gras is zeer geschikt voor mensen met groene vingers, je moet het gras namelijk wel goed onderhouden. Ten slotte is er natuurlijk niets wat de geur van net gemaaid gras kan vervangen. Veel mensen zien dit als een groot voordeel van echt gras ten opzichte van kunst.

Weinig onderhoud & altijd groen in de tuin

Kunstgras heeft een hoop voordelen ten opzichte van echt gras. Zo is het bijvoorbeeld een stuk makkelijker om dit te onderhouden. Het hoeft tenslotte niet gemaaid of bemest te worden. Daarnaast zorgt kunstgras ervoor dat je tuin er het hele jaar mooi groen uitziet. Het is namelijk bestand tegen alle weersomstandigheden. Je hoeft je bij kunstgras geen zorgen te maken dat dit er nep uitziet. Het is tegenwoordig namelijk bijna niet van echt gras te onderscheiden. Ook voelt kunstgras, net als echt gras, lekker zacht aan.

Kunstgras in de tuin leggen

Als je ervoor kiest om kunstgras in de tuin te leggen, is dit duurder dan echt gras. Er zijn echter enkele manieren waarop je kunstgras leggen goedkoper kunt maken. Allereerst kun je ervoor kiezen om alles zelf te leggen. Op deze manier hoef je alleen maar voor de materialen te betalen. Daarnaast is het mogelijk om het gedeeltelijk zelf te leggen. Je haalt dan zelf de oude grasmat weg en zorgt ervoor dat de ondergrond volledig afgevlakt is. Zie je het niet zitten om het zelf te doen? Dan kun je het natuurlijk ook gewoon laten doen door een bedrijf.