Als je nog een leuke stoel voor in je huis zoekt, of dit nu stoelen voor aan de eettafel of een fijne stoel voor in de leeshoek of woonkamer is, wij raden aan om te kiezen voor een velvet stoel. Een velvet stoel is namelijk sowieso een fijne stoel om in te zitten en dat heb je nodig. Daarom is het ook onze aanrader om een stoel van de fijne stof velvet te kiezen. Er zitten veel voordelen aan velvet stoelen en ze zijn helemaal niet moeilijk te onderhouden, want mensen vaak wel denken. Meer hierover in onderstaande alinea’s.

De voordelen van een velvet stoel

Een velvet stoel in huis halen heeft zo zijn voordelen en pluspunten, die we hieronder voor je op een rijtje hebben gezet:

  • Velvet is een fijne zachte stof waar je altijd goed op kan zitten.
  • Velvet zorgt voor een luxe uitstraling, wat voor soort stoel je ook kiest.
  • Velvet is een slijtvaste stof en is dus erg duurzaam omdat het niet snel zal gaan slijten.
  • Als je kiest voor velvet, dan zul je voor een stof gaan die vrijwel nooit lusjes, haaltjes of pilling heeft.
  • De meeste velvet stoelen zijn waterproof, dit staat dan bij de productspecificaties.

Het schoonhouden van de stof

Schoonhouden van velvet is redelijk makkelijk en zeker goed te doen. Veel mensen denken dat dit een moeilijk klusje is, maar gelukkig is dat niet zo. Als je dus voor deze fijne en luxe stof kiest, dan ben je niet veel tijd kwijt aan het schoonhouden. Het is aan te raden het velvet vaak te stofzuigen, zodat kruimels worden opgezogen en daarnaast kunnen vlekjes en vuiltjes met een licht vochtige doek worden afgenomen. Daarnaast zijn er speciale middelen om de velvet goed te verzorgen, zoals een protection spray die je een paar keer per jaar kunt gebruiken op de stof.

Onze tips voor het uitzoeken van een leuke velvet stoel

Wil je een leuke velvet stoel gaan uitzoeken? Gebruik dan onze tips om de beste en leukste stoel van velvet te vinden:

  • Bepaal welke soort stoel je graag zou willen in de velvet stof, bijvoorbeeld eetkamerstoelen of een fauteuil gemaakt van velvet. Dat scheelt al een hoop in zoeken.
  • Bepaal ook welke kleur of vorm je mooi zou vinden, zodat je ook hier gericht op zoek naar kan gaan.
  • Hoeveel ruimte is er voor de stoel? Hoe hoog is de eettafel bijvoorbeeld en hoeveel plek is er voor een luie stoel van velvet in de woonkamer? Door de afmetingen te hebben, koop je niet per ongeluk een te kleine of grote stoel.

Tip: NADUVI

voor meer inspiratie, klik hier