Wanneer je een tuinhuis wilt gaan kopen is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Het maakt niet uit of het hier gaat om het online kopen van een tuinhuisje of een tuinhuisje in een winkel kopen. Laten we eerst hiernaar kijken, voordat we onze tips delen waar je op moet letten wanneer je online een tuinhuisje koopt. 

Het doel van het tuinhuisje

Voordat je een tuinhuisje gaat kopen is het belangrijk om te kijken waarvoor je het tuinhuisje wilt gaan gebruiken. Wanneer het een opbergfunctie heeft zal het anders gebruikt worden dan wanneer het een extra woonkamer moet worden in de tuin of een klein kantoor. Toch? 

Een houten tuinhuisje kopen? 

Wanneer je keuze is gevallen op een houten tuinhuisje dan is het belangrijk om te kijken naar de kwaliteit van het hout. Waar komt het hout vandaan en hoe is het gedroogd? Wat is de kwaliteit van de ramen en de deuren? Wist je dat gelamineerde stevige deuren niet kromtrekken? Kies voor deuren met een afwateringssleuf en de juiste scharnieren om de deuren goed te stellen. Uiteraard zijn de sloten ook van belang. Kies voor scharnieren en sloten met een goed keurmerk. Daarnaast is het slim om ook te kijken naar de isolatiewaarden van het huisje en de ramen. Ook het dak moet natuurlijk goed geïsoleerd zijn.  

De bezorging?

Wanneer een tuinhuisje of blokhut gekocht wordt is het slim om te kijken of het ook bezorgd wordt. Bij de online webshops voor tuinhuisjes zal dit standaard het geval zijn. Ze worden dan in Nederland bezorgt. Wanneer je op de eilanden woont is het even goed kijken of ze daar ook bezorgd worden. De bezorging is natuurlijk een pluspunt bij een online webshop. Het is niet nodig om zelf voor het vervoer van het tuinhuisje te zorgen. 

Tips bij het online bestellen van een tuinhuisje

Online tuinhuizen bestellen is natuurlijk slim. Het is handig en gaat gemakkelijk. Op het internet zijn de prijzen gemakkelijk te vergelijken. Ook kun je beoordelingen van anderen lezen op het internet. Kijk of het bedrijf is aangesloten bij een keurmerk en wat anderen van het bedrijf zeggen. Op die manier krijg je een goed beeld van de service en kwaliteit. Uiteraard is het ook verstandig om de prijzen te vergelijken en om te ontdekken of er extra bezorgkosten zijn.