In de zomer plannen we veel leuke dingen zoals reisjes, festivals, dagjes weg en feestjes. Deze momenten leggen we graag vast op foto’s, zodat we een mooie herinnering voor later hebben. Om deze momenten nooit te vergeten, kan je de foto’s ophangen in huis. In dit blog delen wij een aantal leuke ideeën hoe je jouw mooiste (zomer)herinneringen in je interieur kunt verwerken!

Foto’s aan een lijntje hangen

De mooiste foto’s laten afdrukken en je huis mee decoreren is natuurlijk een superleuk idee. Hang de foto’s op een prominente plek, zodat je er altijd naar kunt kijken. Hang ze bijvoorbeeld aan een touwtje met knijpers in de woonkamer. Dit is een simpele en goedkope manier om foto’s in huis te verwerken. Deze manier van foto’s ophangen zorgt er ook voor dat je foto’s met regelmaat kan afwisselen van elkaar, zodat het er net wat anders uitziet.

Wanddecoratie van jouw foto’s maken

Wanddecoratie van jouw mooiste foto is ook een goede manier om de aandacht te trekken. Laat de foto bijvoorbeeld op canvas afdrukken, zodat het een soort schilderij-effect krijgt. Naast canvas is hout ook een populair materiaal om foto’s op af te drukken. Dankzij de robuuste houtvezelstructuur geeft zo’n foto een rustiek effect in huis. Het is dan ook meteen een stuk persoonlijker dan een schilderij ophangen in huis!

Muur of deur versieren met foto’s

Wil je een muur opnieuw verven in een andere kleur, maar twijfel je nog over welke kleur het gaat worden? Saaie muren kan je ook versieren met een heleboel foto’s! Speel met foto’s in verschillende groottes en maak er je eigen mozaïek van. De achtergrondkleur van de muur maakt dan een stuk minder uit, aangezien het de foto’s zijn die de aandacht trekken.

Fotoboeken van jouw mooiste vakantiefoto’s maken

We sluiten af met de meest voor de hand liggende manier van foto’s bewaren in huis, namelijk een fotoalbum maken! Een album vol met herinneringen is natuurlijk een superleuk idee om de foto’s netjes en overzichtelijk bij elkaar te bewaren. Tegenwoordig zijn er veel gebruiksvriendelijke websites waar je makkelijk je eigen fotoalbum op kunt samenstellen. Je kan er dan ook eventueel kleine tekstjes bij schrijven, zodat het een soort prentenboek wordt.

Het voordeel van een fotoalbum is dat je enorm veel foto’s samen in een klein boekje kunt bewaren en makkelijk mee kan nemen als je bijvoorbeeld op bezoek gaat bij je opa, oma of iemand anders. Na je vakantie of andere leuke periode wil je natuurlijk wel alle foto’s aan je familie en vrienden laten zien! Een fotoalbum doorbladeren is een leuke manier om een bepaalde periode te herbeleven.

Een fotoalbum kan je helemaal naar wens samenstellen. Wil je een groot boek of juist een handzaam boekje? Wil je een zachte of harde kaft? De kaft kan je trouwens ook helemaal personaliseren. Je kan dan kiezen voor een designer kaft of een klassieke kaft, met of zonder foto erop. Jij bent de ontwerper en mag alles zelf bepalen!

Wil je een ‘gewoon’ fotolijstje ophangen? Lees dan tips bij het ophangen van fotolijsten.