De zomer is inmiddels al aangebroken. Heel veel mensen waren voor de zomer al klaar met hun tuinprojecten. Zij kunnen nu dus heerlijk ontspannen in de tuin. Dit is natuurlijk hartstikke slim! Helaas lukt het niet iedereen om voor de zomer klaar te zijn omdat ze geen tijd of vrij hebben. Maar maak je maar geen zorgen. In de zomer zijn er genoeg kleine projecten die je kan doen om je tuin  op te pimpen. In dit artikel ga ik je vertellen over kleine tuinprojecten die je zelf kan doen. Het kost wel wat werk maar je gaat zeker nog van je zomer genieten. Ik wens je veel leesplezier! 

Nieuwe tuintegels 

Het plaatsen van nieuwe tuintegels vind ik een van de leukste projecten die er zijn. Die tuintegels zorgen voor de uitstraling van je tuin. Ze nemen namelijk bijna alle plek in. Ik had besloten om een zelf mijn tuintegels te bestraten. Het was een grote klus maar het resultaat mag er zeker zijn. Voordat ik begon heb ik goed onderzoek gedaan naar hoe alles moet. Vervolgens ben ik naar de bouwmarkt gegaan voor de materialen en advies. Uiteindelijk heb ik mooie donker grijze tegels uitgezocht bij de tuintegel winkel. Heb je geen zin om nieuwe tegels aan te leggen maar wil je wel een nieuwe look? Wat ook helpt is om met een hogedrukspuit alles grondig schoon te maken. 

Nieuwe schuttingen  

Onze schutting hebben wij maar liefst al 12 jaar. Mooi tijd voor een nieuwe dus! Mijn buren kozen ervoor om de schuttingen te verven. Dit werkt natuurlijk ook maar wij waren toe een iets nieuws. Uiteindelijk zijn we bij composiet schuttingen gekomen. Composiet schuttingen zijn schuttingen die heel erg op houten schuttingen lijken maar ze zijn een stuk duurzamer. Naast het feit dat ze duurzaam zijn gaan ze ook nog eens langer mee. Heel fijn dus! 

Creëer privacy met vlechtband voor hekwerk - Hierisalleswonen.nl

Overkapping 

Heb jij thuis nog geen overkapping? Dan zou ik dit zeker doen! Een houten overkapping is heel fijn. Als het regent kan je eronder schuilen en als je wilt afkoelen in de schaduw kan je er ook heerlijk ontspannen. Een overkapping is er in veel verschillende soorten en maten. Bedenk dus goed wat je wilt want bijna alles is mogelijk. In onze overkapping kan je ook spulletjes voor in de tuin kwijt. Denk bijvoorbeeld aan de tuinkussens en tuinstoelen. 

Ben je ook bezig met tuinprojecten? Ik ben heel benieuwd naar jouw project! Laat het mij weten door mij een mailtje te sturen!