Toe aan nieuwe stap op de woningmarkt? Een makelaar Rotterdam ondersteunt jou bij het gehele proces van het verkopen van jouw huis of bedrijfspand. Vanaf het uitvoeren van de eerste taxatie tot aan het tekenen van het koopcontract en de overdracht, een makelaar Rotterdam heeft deze procedure al vele malen doorlopen en weet de fijne kneepjes van het vak. Hier vertellen we je waar je een goede makelaar Rotterdam aan kunt herkennen zodat jij in zee gaat me de absolute expert op de markt.

Dit onderscheidt een makelaar Rotterdam van de concurrentie

We zetten een aantal factoren op een rij die een makelaar kunnen onderscheiden van de anderen:

  1. De makelaar dient kennis te hebben van het type woning dat jij op de markt wilt brengen en heeft mogelijk al een klantenbestand van geïnteresseerden klaarliggen. Deskundigheid, een gedegen opleiding en de nodige ervaring op de markt zijn dus cruciaal. Het kan daarmee de voorkeur hebben om te kiezen voor een partij met meerdere medewerkers die ieder hun eigen specialiteit hebben.
  2. Controleer verder of de makelaar Rotterdam lid is van een brancheorganisatie. Deze organisaties houden toezicht op de werkzaamheden van hun leden en kunnen zo de kwaliteit ervan garanderen.
  3. Online referenties zijn ook de moeite waard om te controleren en dat geldt ook voor de beoordeling op Funda.
  4. Probeer daarnaast een vergelijking te maken van de kosten en probeer daarbij te gaan voor de beste prijs/kwaliteitverhouding.
  5. Controleer tenslotte hoeveel woningen de makelaar in het jaar ervoor heeft weten te verkopen. 

Een makelaar Rotterdam kan ook ondersteuning bieden bij een aankoop

Een makelaar is niet alleen praktisch bij het verkopen van een huis want een aankoopmakelaar in Rotterdam behoort ook tot de mogelijkheden. Vooral als je van buiten de stad komt kan het lastig zijn om te bepalen wat de beste wijk is en hoe je een woning kunt vinden. Een aankoopmakelaar beschikt over een uitgebreid netwerk waardoor hij vaak snel weet welke nieuwe huizen er op de markt komen en jij er zo als eerste bij kunt zijn. Uiteraard gaan er kosten gepaard bij het inschakelen van een aankoopmakelaar maar het is eenvoudig om online prijzen te vergelijken.