Lente is in aantocht en dat betekent dat het tijd is om je tuin op te frissen! Voor veel mensen is dit geen leuk klusje, maar met deze tips zal het een fluitje van een cent zijn.

Ruim je tuin op

Voordat je begint met het verfraaien van je tuin is het belangrijk om je tuin op te ruimen. Verwijder dode bladeren, takken en andere afval. Dit zorgt ervoor dat je tuin er weer fris en schoon uitziet. Ook zie je meteen resultaat van je werk en dit motiveert je om door te pakken.

Verzorg het gras

Heb je een echt gazon? Dan is het nu de tijd om dit extra voeding te geven. Gras is het fundament van je tuin en het is belangrijk om het gras goed te verzorgen voordat de lente begint. Bemest je tuin in deze periode en je ziet je gras letterlijk opbloeien. Heb je geen natuurlijk gras, maar kunstgras? Dan is dit een mooie tijd om een beetje kwartszand bij te strooien.

Extra voeding voor je planten

Dit geldt ook voor de rest van je tuin. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten om ervoor te zorgen dat je planten voldoende voeding krijgen. Gebruik een goede kwaliteit meststof en volg de aanbevolen doseringen. 

Snoeien

Snoei overbodige takken en struiken om ervoor te zorgen dat je planten gezonder en steviger worden. Dit zorgt ervoor dat ze beter in staat zijn om nieuwe bloei en groei te produceren. Ook bomen en struiken die te groot zijn geworden, kun je nu terugsnoeien.

Kies planten uit

Het is weer bijna tijd om de tuin op te leuken met nieuwe planten en bloemen. Kies planten die geschikt zijn voor ons klimaat en voeg verschillende kleuren en texturen toe voor een speelse uitstraling. Als je dit jaar een moestuintje wilt, dan is het nu ook de tijd om hiermee te starten.

Nu je deze 5 tips hebt gelezen, zou het klaarmaken van de tuin voor de lente een eitje moeten zijn! Geniet van het proces en maak er een gezellige plek van waar je lekker kunt ontspannen en genieten van de natuur. Happy gardening! Ben je uitgekeken op je tuin of wil je je tuin helemaal aanpassen? Dan kunnen wij tuinaanleg van Geerts & Groenendaal aanbevelen. Dit hoog gewaardeerde bedrijf verzorgt tuinaanleg compleet van ontwerp tot en met realisatie.