Er zijn verschillende manieren te bedenken waarmee je de waarde van je woning drastisch kunt verhogen. Vaak kun je zelfs zonder hulp van een timmerbedrijf of complete verbouwing zorgen voor zo’n verhoging van de waarde! Dit is natuurlijk een fijn idee als je van plan bent om de woning binnenkort te verkopen. Niet alleen zal je met dergelijke verbeteringen meer voor je woning krijgen, ook wordt het veel makkelijker om de woning (sneller) te verkopen. Aan welke verbeteringen van je woning heb jij al gedacht om de waarde te verbeteren?

Een belangrijke punt om rekening mee te houden is om wel rekening te houden met deze verbeteringen. Deze aanpassingen kunnen namelijk ook invloed hebben op de WOZ-waarde van de woning. Die WOZ-waarde bepaalt hoe hoog je gemeentelijke belastingen zijn.

Vervang de ruiten voor dubbelglas of HR+-isolatieglas

Een van de mogelijkheden om de waarde van je woning te verbeteren is het vervangen van enkelglas. Plaats dubbelglas of nog beter, HR+-isolatieglas. Dit HR+-isolatieglas is van een speciale laag voorzien, die ervoor zorgt dat een groter deel van de warmte in de woning zal blijven. Op deze manier neemt de isolatiewaarde van je woning toe en verbruik je op jaarbasis minder energie. Het maakt dat je de investering in deze verandering jaarlijks voor een deel terugverdient.

Laat zonnepanelen op je dak plaatsen

Naast het vervangen van de ruiten in je woning, kan het slim zijn om zonnepanelen op het dak van je woning te plaatsen. De zonnepanelen hebben tegenwoordig een steeds hoger rendement en kunnen daarbij voor een lagere prijs worden aangeschaft. Het voordeel van zonnepanelen is dat je zelf groene stroom op kunt wekken. Enerzijds draag je zo bij aan een beter milieu, anderzijds zal je energierekening aan het eind van het jaar lager zijn. Laat je vooraf adviseren over het benodigde rendement, om voldoende energie op te kunnen wekken in huis.