Er is niks vervelender dan dat je onnodig moeten wachten. Waar je voorheen circa 10 minuten moest wachten voordat je water kookt, hoeft dat anno 2022 gelukkig niet meer wanneer je in het bezit bent van een kraan die kokend water geeft. Een kokend water kraan biedt namelijk de oplossing voor het probleem. Op ieder gewenst moment van de dag kun jij namelijk gebruik maken van kokend water. Klinkt hemels toch? Nog niet overtuigd? Lees dan hieronder verder, want we vertellen je er graag meer over:

Is een kokend water kraan veilig?

Kokend water kan best gevaarlijk zijn. Een ongelukje zit in een klein hoekje en dat geldt ook voor kokend water. Want wordt de kraan ontzettend warm als er kokend water uitkomt? De kokend water kranen van HOWAT zijn volledig geïsoleerd, waardoor vingers niet kunnen verbranden en de kraan altijd koel aanvoelt. Ook is de hendel voor kokend water gescheiden van de hendel voor warm en koud water. Hierdoor is het verschil duidelijk zichtbaar en voorkom je dat je je brand.

Daarnaast zijn de kranen ook voorzien van een kinderslot. Hierdoor kan kokend water alleen gebruikt worden wanneer het kinderslot ingedrukt wordt. Daarnaast zit er ook een bepaalde vering in de hendel zelf. Hierdoor kan de kokend water kraan niet open blijven staan.

3-in-1 kraan

Zoals we hierboven aangaven is een kokend water kraan een 3-in-1 kraan. Want met een kokend water kraan kun jij ook gebruik maken van warm en koud water. Hierdoor hoef jij geen 2 kranen aan te schaffen. De functie betreffend kokend water is een toevoeging op de “normale kraan”.

Hierdoor heb jij ter beschikking tussen kokend, warm en of koud water in een mum van tijd.

Wist jij dit…?

Met een Howat kokend water kraan geniet je altijd van zuiver water. Dit komt doordat de boiler is gebouwd met een speciaal UF waterfilter. De filter verwijdert stoffen die de smaak en geur beïnvloeden van het water. Dat niet alleen. Het filter voorkomt ook dat er kalkaanslag in de boiler komt. Zelfs dan zijn wij nog niet klaar! Het filtersysteem rekent ook af met onzuiverheden, zoals chloor en kalkzetting.

Door de vele voordelen en het gebruiksgemak dat de kokend water kraan met zich meebrengt is het bijna onmisbaar in hedendaagse keukens. We kunnen het beter omschrijven als “gewenste luxe”. De kraan is ontzettend efficiënt. Tenslotte zijn ze heuse eyecatchers door zijn unieke ontwerpen en kleurcombinaties.

Voor meer over wonen, klik hier