Speelhuisjes, glijbanen, schommels, opblaasbaar speelgoed en veel kindvriendelijk buitenplezier kun je heel makkelijk online kopen. Voor wie een buitenruimte heeft, een tuin, een binnenplaats, een groot terras en kinderen die graag en veel rondrennen in huis, is buitenspelen een must. Glijbanen, speelhuisjes, schommels, springkussens en al dat andere buitenspeelgoed zorgt ervoor dat de vrije tijd van kinderen buiten echt speciaal gemaakt kan worden. Zelfs in je eigen achtertuin. Het web is een reservoir van ideeën en vaak, direct op het net, vind je interessante tuin spelletjes voor kinderen, van goede kwaliteit en tegen een goede prijs.

Glijbanen in allerlei kleuren en maten

Laten we beginnen met een spel waar alle kinderen het over eens zullen zijn. Glijden! Een kunststof glijbaan met of zonder waterpret systeem (allemaal hier te bekijken) kan al voor kinderen vanaf een jaar of 2, 3. Dat zijn de kleinste formaten. Ze zijn vaak zeer goed bestand tegen zonlicht en ook na verloop van tijd behouden ze nog goed hun kleuren. Kleurrijk, met slechts een paar treden, gemaakt van stevig plastic, is geschikt vanaf de eerste levensjaren. Voordelen: Zeer gemakkelijk in elkaar te zetten. Maar je kunt er ook voor kiezen om een glijbaan samen met een speeltoestel of speelhuisje op palen te kopen. Deze zijn geschikt voor kinderen tot een jaar of 12, 13. Deze kun je echter niet zomaar in je tuin plaatsen, daar moet je goed over nadenken. Want er zijn flinke exemplaren te koop die nogal wat ruimte in de tuin innemen. Maar er zijn gelukkig ook speeltoestellen die geschikt zijn voor de wat kleinere tuin. Onder het plateau is er dan vaak ook nog ruimte om een zandbak te plaatsen. Zo kun je op een paar vierkante meter een waar speelparadijs voor je kinderen creëren.

Geen tuin compleet zonder speelhuisje

Hoogwaardig tuinspeelgoed dat de kleintjes vast en zeker ‘gek’ zal maken is een speelhuisje. Je koopt vier dikke, duurzame kunststof wanden, een dak, een deur die open en dicht kan, vaak ook nog ramen waar kinderen door naar buiten kunnen kijken. Speelhuisjes kunnen dankzij de vele accessoires gezien worden als miniatuur huisjes. Met bijvoorbeeld een deurbel, brievenbus, gordijnen, tafel en stoelen en plantenbakken voor de ramen, creëer je een omgeving waar je kinderen heerlijk creatief kunnen zijn. Laat de verbeelding lekker aan de kleintjes over en geeft ze de gelegenheid om hun eigen droomwereld voor te stellen.

Meer blogs vind je hier.