Hout is helemaal hip. We zien het terug in vrijwel ieder interieur. Van industrieel en stoer tot landelijk en romantisch. Een grappige ontwikkeling, omdat hout voornamelijk gebruikt werd bij de oudste meubels uit het verleden. En dat zorgt er dan weer voor dat deze antieke items hartstikke gewild zijn. Maar naast deze antieke meubels van hout, zijn ook ook de moderne houten items een ware trend.

In dit artikel hebben wij de gaafste meubels om van hout te (laten) maken voor je op een rijtje gezet.

Stoere eettafels van hout

Eettafels van hout zijn al eeuwen een gewild product. Maar sinds vakmannen zijn begonnen met het ontwerpen en maken van houten eettafels in combinatie met staal, is de vraag daar deze items keihard gegroeid. Of het nu gaat om planken van steigerhout of een gaaf en natuurlijk boomstamblad: ze gaan als een tierelier.

Eettafel met een stalen kruispoot

Ook de onderstellen zijn er in allerlei denkbare uitvoeringen. Veel gemaakte keuzes zijn de U en X poten. Hout in combinatie met staal zorgt niet alleen voor een industrieel effect, ook is deze mix gegarandeerd kwalitatief en ijzersterk!

Salon- of bijzettafels

Wie het iets minder groots wil aanpakken, gaat voor salon- of bijzettafels. Hierbij zijn eigenlijk vrijwel dezelfde opties mogelijk als bij de eettafel. Strak of robuust, maar in ieder geval hartstikke stevig. Ook ideaal dus als je wil gaan voor een complete set in huis.


Het voordeel van de zelfgemaakte salon en bijzettafels is dat je eventueel voor twee of drie verschillende maten kunt gaan, waardoor je ze onder elkaar kunt wegschuiven. De trend van bijzettafeltjes laat zien dat het helemaal hip is om voor een combinatie van kleinere tafeltjes te gaan in plaats van één grotere salontafel. Wie zijn salontafel vooral een handige functie wil geven, moet wellicht wel voor een groter model gaan.

Robuuste salontafel

Hier een bankje, daar een bankje

Wat we ook steeds vaker terugzien, zijn bankjes. Drie mogelijkheden om gebruik te maken van houten bankjes in huis, zijn:

  • Onder de kapstok. In dit geval kan de bank gebruikt worden om even op te zitten en je schoenen aan te doen, of juist om schoenen op te zetten;
  • Aan de eettafel zien we ook steeds meer terugkomen. Een leuk idee is dan om aan één zijde te kiezen voor stoelen en aan de andere kant van de eettafel te kiezen voor een zogenoemde “dinerbank”;
  • Tot slot worden dergelijke bankjes ook puur voor decoratie in de woonkamer gebruikt. Je kunt er een lekker kleedje overheen leggen of decoreren met gave vazen, potten of andere eye-catchers.
hout

Kasten in alle soorten en maten

Een van de grootste exemplaren in de woonkamer is vaak een kast. Of het nu gaat om de televisiekast of een buffetkast: het is aanwezig. Toch hoeft dat niet altijd zo te zijn. Als je kiest voor een industriële kast, hoeft hij de ruimte niet te veel op te vullen. Door het strakke skelet, houd je het ruimtelijk.

Je kunt dus echt alle kanten op met meubels en hout in huis. Wil je meer inspiratie? Bekijk dan zeker de website van Maikku eens: hout en staal met passie en vakmanschap.

Wil je liever zelf knutselen? Houd dan onze DIY pagina goed in de gaten.