De minimalistische woonstijl is zowel modern als functioneel. Vooral voor een werkplek is dit dan ook de ideale sfeer. Je wilt namelijk dat deze plaats overzichtelijk is, want dan werk je het beste. En dan maak je deze ruimte het liefst zo mooi mogelijk. Of je nu allerlei werkmaterialen handig opbergt of je een zo inspirerend mogelijke werkruimte creëert: je kunt je minimalistische werkplek altijd verbeteren.

Minimaliseren

Een minimalistische werkplek heeft weinig nodig. In de basis gebruik je een tafel of bureau met een stoel. Verder is een kast of opbergkrat handig om materialen zoals schrijfgerei in op te bergen. Een plant of kunstwerk kan bijdragen aan de sfeer, maar hoeft zeker niet altijd aanwezig te zijn. Ga na welke dingen je niet nodig hebt in je werkruimte en zorg dat deze niet in het zicht liggen. Lekker praktisch dus. Misschien kun je deze spullen zelfs weggooien; minimaliseren zorgt voor rust in je hoofd. In de minimalistische trend wil je niet afgeleid worden, maar je effectief op je werk focussen.

Lichte, Scandinavische stijl

Een minimalistische sfeer is goed te combineren met een Scandinavische inslag. Deze Noordelijke stijl voelt licht aan. Scandinaviërs benutten het weinige daglicht in de winter graag zo goed mogelijk. Kies dus een licht kleurenpalet als basis. Ga voor simpel vormgegeven meubels en zorg ervoor dat zij de ruimte krijgen. Op deze manier vind je rust in de eenvoud van het interieur. De lichte woonstijl werkt inspirerend en geeft creatieve ideeën meer ruimte.

Strak design

In de minimalistische woonstijl staan strakke designs centraal. Hierbij past een retro stoel of een industriële tafel natuurlijk prima bij. Alle meubels van lichte en natuurlijke materialen zijn geschikt voor de ideale minimalistische werkplek. Voor een stoer tintje voeg je glanzende, donkere metalen toe. Ook warme bruintinten en grafische prints dragen bij aan een frisse sfeer. Ook borden en posters met inspirerende teksten zijn welkom.

Sfeer in je bezoekersruimte

Heb je een kantoor of andere bezoekersruimte aan huis? Het is belangrijk om goed na te denken over de sfeer die deze uitstraalt. Om je gasten en klanten een prettig gevoel te geven, is een open en lichte ruimte altijd goed. De succesformule voor een minimalistische werkruimte: comfortabele stoelen, een natuurlijke tafel en groene planten. Zorg daarbij voor bijpassende details die de ruimte af maken, zoals een paraplubak en vuilnisbak. Maak bijvoorbeeld je eigen minimalistische, houten kapstok!