Wanneer je dit artikel leest, woon je hoogstwaarschijnlijk in Nederland. Nederland lijkt misschien niet het nummer 1 land om verliefd op te worden, maar toch staat ons land in de top 10 mooiste landen om in te wonen. Ook wanneer er wordt gekeken naar criteria voor gezinnen, scoort Nederland door de hoge diversiteit aan onderwijs erg hoog. Heb je toch echt meer wanderlust? Wij hebben de mooiste landen om in te wonen voor jou (en je gezin) op een rijtje gezet. 

Canada

Canada, gelegen in het noorden van Noord-Amerika, is al meerdere keren uitgeroepen tot mooiste land om in te wonen. Het land is relatief dun bevolkt, waardoor het beschikt over een prachtige natuur. Het klimaat is niet per warm of koud. De winters in Canada kunnen erg streng zijn en de zomers fantastisch mooi, maar vochtig.  

Waarom Canada goed scoort heeft voornamelijk te maken met het feit dat veel, net als in Nederland, goed geregeld en stabiel is. Het land is niet alleen politiek stabiel, maar beschikt ook over een gezonde arbeidsmarkt en kwalitatief onderwijs. De mensen schijnen over het algemeen erg vriendelijk te zijn. Dit is ook goed te merken in het dagelijkse verkeer. En als er dan toch iets mis gaat, is ook op de gezondheidszorg niets aan te merken 😉 . 

Nieuw Zeeland

Ook Nieuw-Zeeland doet het goed om in te wonen. Op basis van welvaart, milieu en gezondheid heeft ook dit land een nummer 1 positie in haar zak. Volgens de World Prosperity Index lijst is Nieuw Zeeland namelijk niet alleen het gezonde, rijkste en gelukkigste land, maar waarborgt het ook de meeste veiligheid. En dát is iets waar we vandaag natuurlijk de dag steeds meer bij stil staan. Daarentegen scoren landen gelegen in Centraal-Afrika, Afghanistan en Jemen dus juist minimaal. 

Malta 

Wanneer je het dichter bij ‘huis’ zoekt én wilt genieten van het goede leven, is Malta een aanrader. Malta is een dwergstaat gelegen in de Middellandse Zee. Voor optimale rust zul je echter verder moeten kijken, want Malta is een van de dichtstbevolkte landen ter wereld én is een echte trekpleister voor toeristen. Naast het Maltees, is ook Engels hier een officiële taal. Hiervoor behoorde Italiaans daar ook bij, wat nu nog door zo’n twee derde van de bevolking zal worden begrepen. Voor veel immigranten is het aantrekkelijke belastingsysteem in combinatie met het warme klimaat en de rijke cultuur een goede reden om voor Malta te kiezen. Persoonlijk zou ik hier alleen al voor kiezen om een “Maltezer” te kunnen zijn. 

Zweden

Ten slotte blijft Zweden ook een all-time favoriet. Ondanks dat het leven in Zweden soms wat prijziger wordt gevonden, zijn er veel financiële voordelen. Het huren van een woning, appartement of kamer is namelijk een stuk voordeliger dan wij in Nederland gewend zijn. Voor de studenten onder ons: studeren is hélemaal gratis! De klassen op scholen en universiteiten bestaan mede daardoor uit veel internationale studenten. Door de prachtige natuur die altijd om de hoek is en de bijzondere architectuur, kun je je leefomgeving wellicht terugvinden op een ansichtkaart. En in de winter? Dan is de kans op Winter Wonderland groot. 

De winters zijn vaak koud en streng, maar des te meer genieten de bewoners van de warme zonnestralen in het voorjaar en de zomer. Iedereen komt dan naar buiten en geniet van een mooie wandeling, picknick, barbecue of een rondje hardlopen. Doordat de lucht schoon is en overal heerlijk ruikt naar hout en bomen, is er ook geen reden om hierin achter te blijven. 

Wonen in het buitenland 

Deze 4 landen zijn slechts een kleine greep uit de prachtige en geschikte landen die onze wereld rijk is. Wanneer je wilt verhuizen naar het buitenland, hangt de keuze erg af van je gezelschap en doel. Als je bijvoorbeeld met jonge kinderen emigreert, zijn de kansen in Canada en Nieuw Zeeland een stuk groter dan in relax landen als Malta, Spanje of Griekenland. Wanneer je zelf juist van het rustige leven (of van je oude dag) wil genieten, zal je juist eerder uitomen bij deze zonnige bestemmingen. Daarnaast dien je rekening te houden met alles wat er bij komt kijken. Denk bijvoorbeeld aan je huis verkopen, de taal leren, (nieuw) werk en woonruimte vinden, etc. Maar met enthousiasme, een doel én goede voorbereiding, komt dat vast goed!