Natuurlijk wil je het beste voor je kind, dus je wilt ook een kamer die perfect is. Overweeg serieus om een karakteristieke sfeer in de kinderkamer te halen met nostalgische elementen. Tijdloze onderdelen in je interieur zorgen voor een unieke retro babykamer!

Een retro babykamer

Een kinderkamer inrichten is ontzettend leuk om te doen. Je kunt lekker je gang gaan, want de kleine heeft nog weinig te zeggen. Wil je iets unieks? Voor babykamers is een retro stijl hartstikke leuk. Ga dus naar de kringloop of kijk op Marktplaats voor gave pareltjes. Met bijzondere retro vondsten creëer je een superkamer voor de kleine. Je kunt het jezelf ook makkelijk maken en gewoon wat nostalgie in huis halen met leuke accessoires of een mooi behang. Met een gekleurd retro strepenbehang, zoals op de afbeelding, heb je in een handomdraai een vintage sfeertje!

retro behang babykamerBasismeubels combineren met kleur

Een kinderkamer heeft een wieg of ledikant nodig. Een typisch retro bedje is een rotan wieg. Rotan is op en top retro, maar je kunt ook gewoon kiezen voor een houten ledikantje. Wat je ook kiest voor je babykamer, zorg in ieder geval voor kleur. Een kleurig dekentje of vrolijke hoofdbeschermer kun je combineren met naturel tinten. Bij retro denk je misschien aan overheersende oranjetinten, maar ook kleuren als mintgroen zijn een goede optie. Perfect voor als je het geslacht van je kind niet wilt weten. Ook perfect voor als je het wel weet. Want ja, kleur hoort in elke kinderkamer.

retro babykamer kleur

Sla aan het haken

Bij een retro stijl passen eigengemaakte dingen perfect. Een zelfgebreid plaid of een gehaakte lampenkap is tof, vooral als je een ouderwets patroontje kiest. Zo lijkt het net of je dekentje zo uit de jaren ’70 komt! Met haken kun je natuurlijk veel meer moois maken voor de babykamer. Maak zelf een lieve knuffel of kleurige rammelaar met haakwerk. Je kunt zelfs een wieg haken! Ben je niet zo handig? Dan vindt oma het misschien wel leuk…

Vintage details

Retro en vintage stijlen liggen soms dicht bij elkaar. Een vintage wiegje past ook prima in een retro babykamer. Ook een verzameling autootjes, zoals op de hoofdfoto, draagt bij aan een nostalgisch totaalplaatje. Maak het af met een statement item. Een hobbelpaard of een klassiek speelkeukentje doen denken aan vroegere tijden. Dit maakt je babykamer anders dan alle andere kinderkamers. Ga voor retro!