Een comfortabele bureaustoel is misschien wel het belangrijkste onderdeel van een goede werkplek. Toch blijft het uitzoeken en instellen van een comfortabele bureaustoel lastig. Bureaustoelen zijn er in verschillende soorten en maten te vinden.

Hoe goed een comfortabele bureaustoel rolt, hangt af van het type wielen en de ondergrond. Voor harde vloeren worden zachte zwenkwielen aanbevolen. Op harde vloeren moeten de wielen voldoende wrijving bieden om te voorkomen dat de stoel continu verschuift. De vloer moet ook worden beschermd tegen eventuele schade. Ten slotte maken deze wielen minder lawaai en rollen ze langzamer.

Bureaustoelen kopen 

Heb je een zachte ondergrond? Dan is het aan te raden om harde zwenkwielen te gebruiken. Deze wielen zijn gemaakt van hard plastic of massief plastic en zijn meestal helemaal zwart. Ook als je tapijt onder de bureaustoel gebruikt, zijn harde wielen de juiste keuze. Vrijwel alle bureaustoelen zijn inmiddels voorzien van combiwielen. Dit betekent dat bijna alle bureaustoelen op harde en zachte vloeren kunnen worden gebruikt. In het verleden werden wielen uitsluitend gebruikt op harde vloeren of zachte oppervlakken. Is het oppervlak waarop de bureautafel  staat veranderd? Dan moet u wielen bestellen voor die specifieke vloer. Dat hoeft niet meer. Ideaal toch?

Verschillende armleuningen

De comfortabele bureaustoel heeft wel tot 6 verschillende armleuningen. Ten eerste zijn er vaste armleuningen. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn deze armleuningen niet verstelbaar. Wil je de hoogte van de armleuning aanpassen zodat deze onder de tafel past? Dan is een bureaustoel met eendimensionale armleuningen voldoende. Deze armleuningen zijn alleen in hoogte verstelbaar. Wil je meer instelmogelijkheden? Kies dan voor een bureaustoel met 2D armleuningen. Deze armleuningen zijn in hoogte verstelbaar en kunnen heen en weer worden bewogen. Er zijn 2 soorten rugleuningen om uit te kiezen. Zo kan er gebruik worden gemaakt van gaas, netweefsel, rugleuning of stoffen rugleuning.

De keuze van een rugleuning

De mesh/netwave rugleuning is een soort mesh doek, die gebruikt wordt om de rugleuning van de bureaustoel te bedekken. Het voordeel van deze mesh rugleuning is dat het een ademende stof is. Bij warm weer voorkomt dit overmatig zweten. Daarnaast is deze rugleuning erg comfortabel omdat de stof echt op je lichaam kan passen. Een nadeel van de mesh rugleuning is dat deze iets sneller uitrekt dan de stof. Daarom is het belangrijk om aandacht te besteden aan de kwaliteit van de stoel. De stoffen rugleuning is meestal iets dikker dan de mesh rugleuning. Een nadeel van de stoffen rugleuning is dat de stof meestal synthetisch is, waardoor de ventilatie niet erg goed is.