Schuifdeuren worden steeds vaker gebruikt in en rondom het huis. Een mooie schuifdeur kan namelijk een goede look aan het interieur geven. Om schuifdeuren goed op te kunnen hangen is het belangrijk dat je gebruik maakt van een goed railsysteem. Het is namelijk belangrijk dat de deuren makkelijk te gebruiken zijn. Het kan behoorlijk vervelend zijn wanneer je veel kracht moet gebruiken om de schuifdeur open te krijgen. Maak daarom ook gebruik van railsystemen van goede kwaliteit.

Gebruik van een schuifdeur

Zoals de naam al zegt is een schuifdeur een deur die van links naar rechts te schuiven is. Het grootste voordeel van een schuifdeur is dat je veel ruimte bespaart wanneer je normaal gesproken veel ruimte gebruikt met een openslaande deur. Schuifdeuren bestaan meestal uit 2 of meerdere onderdelen die te verschuiven zijn. Wanneer je schuifdeuren bij je kast gebruikt rolt de ene plaat voor de andere plaat. Hiermee open je de kast. Naast de functionele eigenschappen hebben schuifdeuren ook een esthetisch voordeel. Deze deuren passen vaak bij vrijwel elk woondesign. Het is hierbij wel belangrijk dat je gebruik maakt van een railsysteem dat goed aansluit op het interieur.

Constructie van een schuifdeur

Zoals eerder benoemd bestaat een schuifdeur voor je kast uit minimaal 2 en soms meerdere platen. Deze platen komen voor in verschillende materialen, maar vaak wordt er gebruik gemaakt van hout, metaal of kunststof. Deze materialen kunnen soms erg zwaar zijn. Het is dan ook belangrijk om een railsysteem te kiezen die goed aansluit bij deze materialen en die het gewicht ook aan kan. Schuifdeuren kunnen op verschillende manieren gemonteerd worden. Zo kan het railsysteem aan het plafond gemonteerd worden en heb je een hangende deur. Ook kan het railsysteem op de grond gemonteerd worden waarbij de deur staat. Als laatst is het ook mogelijk dat je een railsysteem op zowel de grond als op het plafond hebt waarbij de deur van beide systemen gebruik maakt.

Wanneer je een schuifdeur met systeem gaat kiezen moet je op verschillende dingen letten. Als eerst moet je kijken naar het materiaal. Neem je platen van een zwaarder materiaal? Dan moet de rest van het systeem hierop ingesteld staan. Ook moet je goed opletten of het materiaal goed past bij het interieur. Het zou zonde zijn als de kast niet goed in het interieur past. Als laatst is het belangrijk dat je goed afmetingen weet. Het is natuurlijk zonde om een te kleine of te grote kast te hebben.

Bron: Designlife.nl