In de zomer is het natuurlijk heerlijk om je ramen en deuren wagenwijd open te zetten. Op deze manier kan je woning een heerlijk koel briefje binnenhalen. Dit koele briesje is echter waarschijnlijk wel het enige wat je wilt binnenlaten. Maar met het openen van je deuren en ramen geef je direct ook allerlei insecten en ongedierte de kans om binnen te komen. Horren zijn hiervoor een ideale oplossing.

In de winter zul je deze waarschijnlijk opbergen. Maar in de zomer zal je blij zijn met de keuze. Geen overbodige luxe, dus. In dit artikel lees je alles wat jij moet weten over het uitzoeken van de juiste horren.

Verschillende mogelijkheden bij de plaatsing van horren

Voor het plaatsen van horren zijn er tal van verschillende mogelijkheden. Ze kunnen namelijk voor deuren en ramen worden geplaatst. Het maakt daarbij niet uit of je naar buiten of binnen draaiende ramen hebt. Je moet hiervoor wel de juiste keuze maken. Niet iedere hor past namelijk op ieder raam. Je kiest in dat geval tussen een inzethor, een voorzethor of een raamrolhor.Daarnaast kunnen horren ook worden geplaatst voor dubbele deuren. Afhankelijk van de situatie moet je kijken welk soort hor daarbij past. Naast het type hor is het natuurlijk ook belangrijk om de juiste kleur te kiezen die past bij het interieur van de woonkamer. Dit is iets wat mensen nogal eens vergeten. Maar wanneer je in de zomer veel tegen een hor aankijkt, is het wel fijn als deze aansluit bij het interieur.

Last van hooikoorts? Schaf een pollenhor aan

Naast de verschillende soorten ongedierte die je buiten je huis wilt houden, is het wellicht ook lekker om pollen buiten je woning te kunnen houden. Hooikoorts kan namelijk ontzettend vervelend zijn. Wanneer je in je eigen woning nog steeds last hebt van die pollen, dan komt er helemaal geen einde aan het niezen en de tranende ogen. Veel mensen weten dit niet, maar hiervoor zijn dan ook speciale horren beschikbaar. Deze horren hebben een speciaal gaas, zodat de pollen niet via de hor de woning binnen kunnen komen. Wanneer je last hebt van hooikoorts, kan dit dus al veel van je klachten verminderen.

Specialist op het gebied van horren

Weet je niet precies welk type hor geschikt is voor de ramen en deuren in je woning? Ga dan op zoek naar een horrenspecialist. Kies er dan wel voor om eerst contact op te nemen. Dit kan vaak al gemakkelijk online via een chat. En de beller is sneller, dus neem anders gewoon telefonisch contact op voor een gepast advies. Deze specialist kan je vervolgens van alles vertellen over de verschillende soorten horren die precies bij je wensen aansluiten. Op deze manier ben je dan ook verzekerd van de juiste horren. Het enige wat dan nog van belang is dat meetinstructies op een juiste manier wordt gevolgd. De leverancier van de horren is namelijk niet aansprakelijk voor het maken van fouten tijdens het opmeten. Het is dus belangrijk om voordat je begint precies te weten hoe je te werk moet gaan.