In een keuken bereid je ingrediënten en verzorg je de vaat. Vetresten en etensresten kunnen dan in de gootsteen of in je afwasmachine belanden. De sifon onder je gootsteen kan dan gaandeweg verstopt raken: het vuil hoopt zich dan op in de kromming van de buis. Het water in de gootsteen kan dan niet meer weg.

Help, ik heb ook problemen met mijn afwasmachine!

De vaatwasser is meestal aangesloten op de sifon onder de gootsteen. Laat de gootsteen niets meer door, dan kun je er vrijwel zeker van zijn dat het water uit de afwasmachine ook niet meer kan worden afgevoerd. Pompt deze het water af, dan komt dat water ook uit de gootsteen omhoog. Bij een verstopping in je afwasmachine kan er ook sprake zijn van een blokkade in de afvoerslang. Je hebt dan zeker een specialist nodig om dit op te lossen. 

Hoe voorkom je voortaan een verstopping in de keuken?

Heb je een druk huishouden of juist een groot bedrijf met een keuken? Een verstopte keukenafvoer past in geen enkele situatie! Gelukkig zijn er wel manieren om verstoppingen in je keuken te voorkomen. Onze rioolspecialist kan je er meer over vertellen, maar we hebben alvast een paar tips voor je verzameld.

1. Pas op met teveel kalk in het water

In sommige gemeenten kan er veel kalk in het water zitten. De kalk kan zich in de leidingen gaan afzetten; dikke, stroeve kalklagen kunnen dan de doorvoer van allerlei resten belemmeren. Je kunt een waterontharder installeren of speciale filters op je kranen plaatsen om dit te voorkomen.

2. Pas op met vet- en etensresten

Is het alweer tijd voor de afwas? Vetresten uit pannen moet je nooit door de gootsteen spoelen! Je kunt ze beter met wat keukenpapier uit de pan halen en in de afvalbak doen. Hetzelfde geldt voor etensresten: haal ze tijdig uit de gootsteen en voer ze af naar je biobak. 

3. Gebruik regelmatig heet water en soda

Koop een pak soda en vul een emmer met heet water. Het water mag niet zijn gekookt! Strooi het hele pak in de afvoer en giet het hete water er dan over. Doe dit één keer per maand om je leidingen schoon te houden.

Wat kan een erkende rioolexpert voor je doen?

Met een beetje geluk hoeft onze rioolexpert alleen je gootsteen of afwasmachine te bevrijden van een verstopping. Een ervaren vakman kan verstoppingen in leidingen verwijderen door te frezen of door met hoge druk te werken. Soms gebruikt hij ook wel eens een ontstoppingsveer. Binnen één dag kun jij alweer gebruik maken van je keuken: je hoeft de rioolspecialist alleen maar te bellen voor een afspraak!

Waar vind je de specialist die je nodig hebt?

Je gaat naar ontstoppingsdienst-arnhem.nl om in contact te komen met een erkende rioolvakman voor Arnhem en omstreken. Je vult je postcode of woonplaats in en je krijgt meteen de vakman te zien die snel in Arnhem kan zijn. Je maakt de afspraak door hem te bellen of je maakt gebruik van het contactformulier. Wedden dat jij heel snel van de verstopping in je keuken af bent?