Koud, nat en harde wind: de winter komt eraan, en dat betekent weer heel veel binnen zitten. Ook al heeft de winter een aantal nadelen voor veel mensen, is het tegelijkertijd ook de tijd om je even knus op de bank te nestelen met je partner. Even tijd voor jullie twee, zonder dat iedereen erbij is. In deze blog worden een aantal mogelijkheden besproken om samen thuis een echte date avond te organiseren. Want je hoeft het huis helemaal niet te verlaten om de romantiek aan te wakkeren. Lees snel verder voor de beste date tips!

Maak een culinair diner

Als jullie samen echt even de tijd hebben om een hele dag samen te besteden, is het een leuk idee om uitgebreid te koken. En dan niet een hoofdgerecht en een nagerecht, maar bijvoorbeeld 4 gangen om je vingers bij af te likken. Als je vroeg begint, kun je gerechten maken die ook wat langer de tijd moeten hebben om in de oven te staan of in de pan te pruttelen. Bij een snelle maaltijd schiet dit er vaak bij in. Zet de rode wijn vast klaar en maak er een smakelijke dag van met z’n tweeën. 

Thuis een bioscoopavond

Er is niks beter dan je onder een dekentje verstoppen als het buiten koud is. Met deze tip maak je zelf een bioscoop, waardoor het lijkt alsof jullie echt een avondje weg zijn. Met het kopen van een beamer kun je deze thuisbioscoop zelf realiseren. Het enige wat je nodig hebt is een grote witte muur, of een projectiescherm. De beamer kun je vervolgens ophangen of ergens neerzetten, zodat hij op de muur geprojecteerd wordt. Het enige wat jullie nog te doen staat is een leuke film uitzoeken: gaan jullie voor een spannende thriller of juist een echte zwijmelfilm? De beamer kunnen jullie gemakkelijk online aanschaffen op beamerwebwinkel.

Spelletjesavond

Zin om samen de hele avond in een deuk te liggen? Neem dan eens een kijkje in je eigen spelletjeskast, of vraag aan je vrienden of zij nog leuke spelletjes hebben liggen die jullie samen kunnen spelen. Jullie kunnen een aantal korte spellen doen, of je juist de hele avond vastnagelen aan een van de velen. Het leuke aan zo een avond is dat je even helemaal nergens anders mee bezig bent, maar juist even tijd hebt voor elkaar. Regel nummer één is dan ook dat mobiele telefoons verboden zijn. Zet ze op stil en leg ze in een andere kamer, en dan hebben jullie gegarandeerd fun!