Hoe leuk is het als je tweedehandse meubels helemaal kan omtoveren naar een mooi nieuw meubel. Tweedehandse meubels kunnen ook echt pareltjes zijn. Sommige meubels hebben alleen een stukje extra creativiteit nodig. Een likje verf en hij is weer mooi. Alleen soms kunnen deze oude meubels een vieze lucht hebben. Wij geven jou de tips om de vieze rook geur en muffe geur uit je tweedehandse meubel te krijgen. Houd jij van vintage, maar wil je goede kwaliteit? Dan ben je bij Studio Nine Design in Breda aan het juiste adres!

Laat het meubel goed luchten

Om de vieze geur te verwijderen, is het belangrijk dat je het meubelstuk goed laat luchten. Zet een raampje open of zet zelfs jouw meubel voor een tijdje buiten. Zo kan het nog beter luchten. Doe dit niet met slecht weer. Houd dan je meubel droog. Het doorluchten zorgt ervoor dat de ergste geur weg kan trekken. 

Was wat je kan wassen

Hebben sommige meubels stoffen bekleding? Probeer dit dan zoveel mogelijk te wassen. Probeer sommige onderdelen los te maken en zo wordt het wassen makkelijker. Kies een schoonmaakmiddel uit dat jij lekker vindt en binnen een no time ruikt jouw meubel weer lekker. Haal ook altijd een vochtig doekje over het meubelstuk om alle stof te verwijderen. 

Maak gebruik van azijn

Azijn is een wondermiddel. Je kan het haast voor bijna alles gebruiken. Om tabaksgeur weg te halen, is het verstandig om azijn te gebruiken. Maak het meubel alleen met azijn schoon als het materiaal daar tegen kan.

Voorkomen van nare geurtjes

Als je het meubelstuk helemaal schoon hebt gemaakt is het belangrijk dat je de muffe geur voorkomt. Kijk naar de oorzaak. Zo kan je er achter komen waarom het meubelstuk zo vies rook. Is het omdat de oude eigenaren in huis rookte? Of is het gewoon omdat het een muffe geur heeft. Onderzoek dit. Het kan ook zijn dat je schimmel tegen komt. Daardoor kan ook de nare geur ontstaan. Verwijder dit dan zo snel mogelijk. Verwijder de muffe geur op een veilige manier.