Door de juiste keuze te maken bij het uitzoeken van je nieuwe bed, kun je gemakkelijk meerdere problemen in één keer oplossen. Wellicht zelfs voordat ze zich überhaupt voordoen!

Het ligt – hahaha, woordgrap! – er letterlijk aan wat je precies nodig hebt. Uiteraard wil je voor al je meubilair dat het er fantastisch uitziet, comfortabel in gebruik is en praktisch verdeeld kan worden over je interieur. Met een beetje zoekwerk kan het je lukken om op alle fronten meer dan tevreden te zijn. Uiteraard mag je best kieskeurig zijn. Maar verlies ook niet je budget uit het oog; wellicht zul je hier en daar concessies moeten doen.

Onderstaand vind je enkele van de populairste bedden die er te vinden zijn. Welke past het beste bij jou?

Hoogslaper

Het enige echte obstakel is die ladder; klimmen wordt lastig zodra je te klein, te oud en/of invalide bent. Val je niet in één van die categorieën? Dan kun je met een hoogslaper flink je voordeel doen! Door een gewoon bed neer te zetten, neem je immers best wel wat ruimte in beslag. Maar onder een ledikant dat op zulke hoge poten staat, kun je juist ontzettend veel spullen kwijt. Bijvoorbeeld in een kastje. En ook ander meubilair kan er staan, zoals een bureau – met stoel, uiteraard – of een comfortabele bank. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Twijfelaar

Wil je heel ruim kunnen liggen of juist knus tegen je partner aan? Hmmm… twijfelgevalletje. Speciaal voor mensen die hier niet helemaal – of helemaal niet – uitkomen, is de twijfelaar bedacht. Deze biedt als voordeel dat je je ermee op diverse situaties kunt aanpassen. En dat ie sowieso veel minder ruimte in beslag neemt dan een tweepersoonsbed! Voor die laatste optie kies je natuurlijk wel zodra je zeker weet dat je er genoeg plek voor hebt. En anders kun je je twijfelaar ook perfect inzetten als comfortabel logeerbed.

Slaapbank

Is multifunctionaliteit een pré voor jou bij het uitzoeken van een bed? Dan komt een slaapbank werkelijk als geroepen. Ook hiermee bespaar je weer flink op ruimte. Je klapt dit handige meubel immers alleen maar uit zodra je de beenruimte nodig hebt zodat iemand erop kan slapen. Of je hebt een gezelschap waarmee je lekker ruim wilt zitten, natuurlijk. Alles kan. Zeker wanneer je over het comfort en de diverse mogelijkheden van een slaapbank beschikt.

Matras

Terugkomend op comfort; dat staat of valt natuurlijk met het matras dat je uitkiest. Deze moet uiteraard de juiste afmetingen hebben; zo niet, dan wordt je lichaamsgewicht niet goed verdeeld en loop je een behoorlijke kans op een onaangename lighouding en zo een slechte nachtrust.Ook moet deze bodem niet te hard of te zacht zijn maar precies aan jouw eisen voldoen. Kies dit belangrijke onderdeel daarom zorgvuldig uit en schroom niet om hierbij de hulp van een expert in te schakelen.