Iedereen heeft een deurmat nodig. Zo zorg je dat je het in huis schoon houdt en je schoenen droger en schoner zijn dan zonder mat. Het meest ideaal is dan een schoonloopmat op maat. Daarmee zorg je dat je mat precies past in jouw hal. Zo kun je er voor kiezen om deze juist heel groot of kleiner te maken. Het is maar net wat je prettig vindt of wat mogelijk is bij jouw voordeur. Daarom kies je voor een schoonloopmat op maat.

Bepaal de afmetingen zelf

Een schoonloopmat op maat is een deurmat waarbij jij de afmetingen bepaalt. Je kunt er dan bijvoorbeeld voor kiezen om de mat in de lengte van de gang te leggen in plaats van in de breedte. Zo speel je met de looks en het design in je woning. De meeste mensen kiezen een schoonloopmat op maat echter om deze in de breedte van de deur of hal te laten passen. Het is ook wel zo prettig om een gehele mat bij de voordeur te hebben.

Schoonloopmat is voor binnen

Een schoonloopmat is niet hetzelfde als een droogloopmat. Het grote verschil zit in de vochtopname van de matten. Een schoonloopmat op maat is dan ook vooral geschikt voor binnen. Buiten zal deze te veel vocht opnemen en werkt de mat niet meer waar deze voor bedoeld is. Voor binnen is een schoonloopmat wel ideaal om je schoenen te drogen en het grove vuil eraf te kunnen vegen. Er zijn verschillende materialen voor schoonloopmatten op maat. Vaak zijn die materialen ook nog in verschillende kleuren beschikbaar.

Waar kopen?

Wanneer je kiest voor een schoonloopmat op maat, heb je dus vrijwel alles zelf in de hand. Wil je bijvoorbeeld een duurzaam materiaal of heb je voorkeur voor een soort materiaal? Dan zoek je daar een schoonloopmat bij. En daarna kun je de kleur nog vaak bepalen. Je kunt schoonloopmatten op maat bestellen bij online webshops of in winkels die zich specialiseren in matten. Maar ook bredere webshops en winkels hebben vaak de mogelijkheid hiervoor.

Kijk op Beukmeubels.nl voor meer info.