Het overkomt iedereen wel eens. Je staat voor de deur zonder sleutel, de sleutel is afgebroken in het slot etc. Er is niemand thuis die voor jou de deur open kan doen, dus je bent helemaal op jezelf aangewezen. Toch is het mogelijk om de deur zelf open te maken zonder sleutel. Je bent misschien niet zo goed en snel als de slotenmaker in Rotterdam Zuid, maar je kan het altijd proberen. De ene manier is iets drastischer dan de andere. Lees ze dus eerst allemaal door, voordat je aan de slag gaat.

Manier 1: gebruik de brievenbus

Heb je een brievenbus naast of in de voordeur? Probeer dan via de brievenbus de deur open te maken. Het lijkt ons ook heel onwaarschijnlijk dat je een kledinghanger bij je hebt, maar je kan altijd aan je buren vragen of ze een kledinghanger, stok, tuinslang of een stukje ijzerdraad hebben.

Let op: het klinkt als een hele makkelijke oplossing, maar het werkt alleen bij een oplegslot. Dat is niet de enige valkuil.. De deur moet ook niet op slot zitten. Zit de deur niet op slot? En heb je een oplegslot? Good for you! Dan kan je beginnen met hengelen door de brievenbus!

Manier 2: maak met een pasje de deur open

Geen sleutel mee, maar wel je portemonnee? Pak dan snel een pasje, want hiermee kan je ook de deur openen. Steek het pasje, stukje plastic of een paperclip tussen de deur om de deur te openen. Gebruik wel een pasje dat niet echt belangrijk is.

Ook deze manier kent haken en ogen. Als de deur op slot zit, lukt het niet op deze manier om de deur te openen. Ook moet er geen anti-inbraakstrip gemonteerd zijn.

Manier 3: pak een boor en een schroevendraaier

Dit is een perfect voorbeeld van een drastische manier om je deur open te maken. We raden niet aan om deze manier gelijk als eerste te proberen. Boor een gaatje onder het slot en steek hier de schroevendraaier doorheen. Nu kan je proberen om met de schroevendraaier de deurklink naar beneden te drukken.

Sta je buiten zonder boor of ijzerdraadje en doen de buren niet open? Dan moet je toch een andere manier proberen om de deur te openen.

Manier 4: vind een andere ingang

Ga op onderzoek uit rondom je huis. Misschien staat er nog wel een raam of balkondeur open. Kijk je wel goed uit dat je niet valt?

Manier 5: cilinder uitboren

Een andere drastische manier om de deur te openen is door de cilinder van het slot eruit te boren. Hier heb je wel een boor, boortjes van verschillende dikte, een hamer, platte schroevendraaier en een centerpons voor nodig.

Manier 6: open de deur met een reservesleutel

Deze situatie bevestigt weer hoe handig het is om een reservesleutel bij je buren te hebben. Of ergens onder een bloempot. Zo sta je nooit meer voor een dichte deur.

Manier 7: slotenmaker

Krijg je met geen mogelijkheid de deur open? Of heb je geen zin in al die moeite? Dan zit er niks anders op dan de slotenmaker te bellen. Eén ding is zeker: de slotenmaker krijgt altijd je deur open.