Als je echt niet wilt achterblijven met de trends op het gebied van wonen en interieur, dan is een betonnen vloer iets wat je echt niet mag vergeten. Een leef betonnen vloer geeft je woning een bepaalde industriële uitstraling waardoor je huis meteen een stuk moderner oogt. Het leuke is dat het eigenlijk in elke woning en in elk interieur wel past, ook bij jou dus! Naast dat een vloer van leef beton super mooi is voor het oog, heeft het ook nog eens super veel voordelen! Welke dat zijn, lees je in deze blog.

Schoon is ook echt schoon

Een vloer van leef beton is heel glad en naadloos, dus het is super makkelijk schoon te maken en te houden met een snelle dweilbeurt. Er kan namelijk geen vuil tussen voegen blijven hangen. De beschermlaag die vaak op deze vloeren ligt, beschermt de vloer ook nog eens tegen schade van bijvoorbeeld een stofzuiger. Voor mensen die het dus niet zien zitten om een paar uur per week bezig te zijn met een dweil of stofzuiger, is een leef beton vloer dus een ideale uitkomst. 1 keer met de dweil eroverheen en je bent weer klaar! 

Slijtage is verleden tijd

De extra beschermlaag die vaak op deze soort vloeren wordt aangebracht, zorgt ervoor dat de vloer waterbestendig is en beter beschermd tegen krassen. Het helpt ook nog eens mee dat leef beton is gemaakt op cementbasis, want cement is zo sterk dat de kans op slijtage klein is. Een vloer van leef beton is dus eigenlijk ook super ideaal voor huishoudens met kleine kinderen die de hele dag met autootjes door de kamer rijden en wel eens een glas omgooien. Je hoeft dus niet langer je hart vast te houden en te hopen dat je vloer hier niet onder gaat lijden, want met een leefbetonnen vloer hoef je je hier geen zorgen over te maken! 

Je kan eindeloos veel kanten op

Bij deze vloer is het bijvoorbeeld ook mogelijk om vloerverwarming te plaatsen onder de vloer, wat lang niet bij alle vloeren mogelijk is. Koude voeten hoef je dus absoluut niet meer te hebben met deze vloer! Daarnaast is het ook een ideale vloer om bijvoorbeeld in de badkamer te leggen, omdat het waterbestendig is, maar ook omdat je met een leef beton vloer geen last hebt van schimmel! 

Mocht je meer informatie willen over een leef beton vloer? Kijk dan zeker eens op de website van Unique Floorstyling!