Je hebt het nog aardig lang kunnen rekken, maar je komt er nu echt niet meer onderuit. Het huis is aan een grondige verfbeurt toe. Alle binnendeuren hebben beschadigingen op de verflaag. Dat komt met name doordat er gewoon geleefd is in je huis. Toen de kinderen nog klein waren, hadden de deuren het zwaar te verduren. Waarom zou je immers de klink gebruiken als je de deur met je metalen loopauto ook open kon beuken? En vergeet ook je eigen onhandigheden niet. Bijvoorbeeld het verplaatsen van het ladekastje van boven naar beneden waarbij de punt van het kastje een permanente indruk wist te maken op de huiskamer deur. Het is nu tijd om de boel grondig aan te pakken.

Hoeveel lagen zitten er inmiddels al op?

In het verleden heb je natuurlijk wel eens een kwast of roller over de binnendeuren en kozijnen gehaald om ze weer toonbaar te maken. Dit kun je echter niet eindeloos blijven herhalen. Bij elke nieuwe laag wordt het net iets minder mooi. Inmiddels ben je de tel kwijt hoeveel lagen er precies op zitten. Je weet wel zeker dat nog een laag niet het gewenste resultaat zal opleveren.

Fresh start

Het is tijd voor een frisse start. Dat betekent dat alle oude verflagen verwijderd moeten worden. Maak voordat je begint een plan van aanpak. Het verstandigste is om het per kamer aan te pakken. Zorg dat de meubels zoveel mogelijk uit de kamer zijn. Als dat niet mogelijk is, dek ze dan af met afdekzeil of plastic. Om de oude verf te verwijderen, kun je het beste een schuurmachine gebruiken. Denk er ook om dat je een stofkap draagt. Er komt namelijk veel stof vrij en die wil je niet inademen. Een schuurmachine met geïntegreerde stof afzuiging helpt, maar je kunt dit beter niet zonder stofkap doen. Als alle oude verf verwijderd is, kun je alles ontvetten en is het tijd om de grondverf aan te brengen.

Hoe kan ik het best een Diamond Painting maken - hierisalleswonen.nl

Goede hechting van de lak met grondverf van Caparol

Om de uiteindelijke lak goed te laten hechten, heb je een degelijke grondlaag nodig. Veel professionele schilders gebruiken grondverf van Caparol. Dit is een watergedragen grondverf die niet onderdoet voor de variant op basis van acryl. Met de watergedragen grondverf van Caparol helpt u mee aan een beter milieu. De grondverf van Caparol heeft een hoog dekkend vermogen. In principe is 1 laag afdoende. De grondverf vloeit onder alle omstandigheden precies voldoende. Zo voorkom je druipers. Als de grondlaag erop zit, zorg er dan voor dat je deze goed laat drogen. Als je de laklaag te snel op de grondlaag aanbrengt, dan zal het resultaat niet optimaal zijn. Kijk goed in de beschrijving op het verfblik hoe lang de grondverf van Caparol in welke omstandigheden moet drogen voordat de laklaag erop kan