Je wilt beginnen aan een nieuw hoofdstuk in je leven: een huis kopen. Je hebt je studie recent afgerond, een leuke startersbaan gevonden en nu is het tijd om het ouderlijk nest te verlaten. Bij dit nieuwe hoofdstuk komen allerlei verschillende factoren kijken. In dit blog worden de belangrijkste factoren voor jou als starter besproken.

Startershypotheek: een hypotheek voor jou als starter

Als starter is het niet altijd makkelijk om geld te lenen. De meeste mensen hebben namelijk te maken met een studieschuld. Daarbij krijg je ook met meerdere kosten te maken, waardoor het lenen van geld nog ingewikkelder wordt. Als klap op de vuurpijl heb je ook nog meerdere hypotheken. Daarom is het zeker niet onverstandig om contact op te nemen met een hypotheekadviseur.

white and red wooden house miniature on brown table

Indeling beneden

Zodra de hypotheek rond is, kan je beginnen met het indelen van je huis. Waar komt de woonkamer, eetkamer, toilet en de keuken? Hoe ga je deze ruimtes vervolgens efficiënt indelen? Om de ruimtes optimaal te benutten kun je contact opnemen met een binnenhuisarchitect of inspiratie opdoen in magazines. Om ook van de keuken optimaal gebruik te maken, kan je eens kijken op intereno.nl.

Indeling boven

Ook de eerste verdieping wil je natuurlijk zo efficiënt mogelijk ingericht hebben. Zo moet je bepalen welke ruimte de slaapkamer wordt, welke de badkamer en welke een werkkamer. Het kan natuurlijk ook zijn dat je een ruimte nodig hebt voor een hobby of dat je graag een aparte kamer wil hebben voor je kleding. Dit zijn de keuzes waar je van te voren dus al goed over na moet denken. Vooral de badkamer is een ruimte waar je goed over na moet denken. Hiervoor kan je ook terecht bij een badkamerspecialist.

Hé starter, ga jij alles uit handen geven of toch zelf doen?

Wil jij zelf geen omkijken hebben naar het verbouwen en inrichten van je huis? Ga dan op zoek naar een aannemer. Met een aannemer bespreek je precies wat je wil met je woning en voor welk budget je dit gerealiseerd wilt hebben. De aannemer zorgt er dan voor dat de woning er precies zo uit komt te zien als je hebt afgesproken.

starter