Steigerhouten meubelen zijn populair. De meubelen zijn divers. Je kunt elk meubel op maat krijgen, maar ze zijn ook makkelijk te combineren. Zo geef je het meubel met gemak een klassieke uitstraling. Maar ook een moderne uitstraling met gemak. Voeg bijvoorbeeld staal elementen toe. 

Steigerhout geeft je eindeloos mogelijkheden. Je kunt alle kanten op met dit hout. En je past het gerust aan naar jouw smaak. 

Wat is steigerhout?

Steigerhout is niets meer dan oud steigerhout uit de bouwsector. Het hout wordt gebruikt in bouwsteigers. Wanneer je dit hout schuurt, maak je hier weer prachtige bruikbare planken van. 

Deze planken kun je inzetten voor rustieke meubelen voor zowel in huis, als buiten. Het is een zeer milieuvriendelijk product. Je kapt geen bomen voor nieuw hout en het is een duurzaam product. Bovendien trekken de planken niet zomaar krom, is de onderhoud laag en produceert het geen hars. 

Steigerhouten meubelen op maat 

Steigerhout is perfect voor meubelen op maat. Het hout is bewerkbaar en geschikt voor elk meubel in huis en buitenshuis. Je kunt het zelfs gebruiken in de badkamer. Dit maakt de mogelijkheden eindeloos. 

Je kunt ervoor kiezen om zelf de steigerhouten meubelen te maken. Mocht je twee linkerhanden hebben, dan kun je beter gaan voor een goede fabriek

eikenhout

Zelf steigerhouten meubelen maken 

Ben je een beetje handig? Dan kun je natuurlijk zelf steigerhouten meubelen op maat maken. Voordat je aan de slag gaat, is het verstandig om zelf een bouwtekening te maken. Denk hierbij aan de afmetingen. De meeste steigerhouten planken zijn verkrijgbaar in lengtes tot 3 meter. Puzzel dus de juiste afmetingen bij elkaar. 

De planken zijn zowel online, als in doe-het-zelf-zaken verkrijgbaar. Online is het hout goedkoop en vaak ook van goede kwaliteit. Maar natuurlijk weet je dit nooit zeker. Mocht je twijfelen over de kwaliteit. Dan kun je beter langs een doe-het-zelf zaak. Dan weet je zeker wat je koopt. 

Niet zo handig? 

Ben je niet zo handig? Dan kun je beter een partner zoeken. Er zijn tegenwoordig genoeg bedrijven die steigerhouten meubelen op maat produceren. Waarbij je zelfs je eigen ontwerp in kunt dienen. Zo hoef je niet te schipperen. 

Maak een prachtig ontwerp en neem de juiste afmetingen op. Mocht je hierin hulp willen, dan helpt vrijwel elk bedrijf je gerust. Zo maak jij steigerhouten meubelen op maat zonder alle moeite. Dit kost natuurlijk wel meer. Maar wanneer jij twee linkerhanden hebben, is dit het zeker waard.