Scandinavisch design is nog steeds erg populair tegenwoordig. Vaak is deze stijl heel minimalistisch maar toch erg stijlvol. Het design is zonder twijfel een toevoeging aan je interieur en tegenwoordig ook goed betaalbaar. Vaak is scandinavisch design ook erg functioneel en duurzaam. Het minimalisme is misschien nog wel het allermooiste: van weinig toch iets heel moois maken, oftewel “less is more”. Vaak zijn de producten ook authentiek. Er is een eigen draai gegeven aan de uitwerking, waardoor ze heel origineel lijken. Niet zo gek dus dat deze manier van wonen tegenwoordig steeds vaker gebruikt wordt.

Een prachtig voorbeeld van typisch scandinavisch design is het merk Linddna. Het familiebedrijf is opgericht door Preben Lind, die voorheen als ondernemer werkzaam was als adverteerder en ontwerper. Toen hij in een hotel een boek zag liggen van gerecycled leer, kwam hij op het idee om zijn eigen bedrijf te starten. Inmiddels verkoopt Linddna aan meer dan 40 landen over de hele wereld en is hun iconische Curve placemat niet meer weg te denken uit het typische scandinavische interieur.

Linddna Curve Placemat

Het meest verkochte product van Linddna; de iconische Curve placemat. De placemat is gemaakt van gerecycled leer met rubber, materiaal wat voorheen nog niet bestond. Door het gebruik van dit materiaal is het bedrijf goed bezig qua duurzaamheid. Verder is het materiaal waterafstotend en zelfs hittebestendig. Het is in principe een heel simpel product, maar ontzettend populair. De iconische vorm, tevens het logo van het bedrijf, is wereldwijd beroemd. Ook hebben ze inmiddels een collectie speciaal voor kinderen, waarbij de placemats zijn omgetoverd in speelse vormen die kinderen aanspreken zoals een aap, een kikker of een wolk.

Modern wonen

Als je graag modern wilt wonen, dan kunnen we je het merk Alessi aanraden. Dit is een Italiaans merk dat bekend staat om moderne designs die stijl en praktisch nut perfect combineren. De productlijnen worden ontworpen door een samengesteld team van: koks, ontwerpers en cultuurhistorici. Het merk biedt vele productlijnen, waardoor de kans groot is dat je iets vindt dat je bevalt.