Een lekker woonhuis creëer je mede door een sfeervolle (eet)keuken. Steeds meer mensen kiezen ervoor hun eetkamer meer bij de woonruimte te betrekken, waardoor een grote en gezellige leefruimte ontstaat. Hoe pak je dat aan? Je kunt een fijne thuis organiseren door de trends te volgen én natuurlijk je eigen stijl te toe passen. 

Inspiratie

Waar ga jij voor? De keuze uit eettafels is reuze, maar ook eetkamerstoelen zijn er in overvloed. Wanneer je een grote tafel hebt, heb je meer stoelen nodig. Ga je voor één soort of creëer je een speels effect door verschillende stoelen neer te zetten? De inrichting kun je aanpassen aan de stijl van je keuken en aanrecht zelf. Heb je voor een strakke witte keuken wel eens gedacht aan bruin meubilair? Bruin is misschien niet de eerste kleur waar je aan denkt als het gaat om eetkamerstoelen. Toch zijn bruine eetkamerstoelen heel trendy. 

Bruin bij elke eetkamer stijl

Het voordeel van bruin is dat het bij elke woonstijl past. Kies bruin voor een modern interieur met bijvoorbeeld witte muren en futuristische verlichting. Als je een bruine eetkamerstoel met een vintage tintje kiest, krijg je een leuk en speels geheel . Kies bruin voor je loftwoning en je krijgt een mooi contrast met het stoere zwart en donker grijs van je muren en gietvloer. Ga voor bruine stoelen voor je landelijke eetkamer. Ze maken deel uit van de zachte kleuren in je romantische omgeving. Vintage is dé uitgelezen omgeving om bruine eetkamerstoelen te kiezen. Bruin is één van de meest gebruikte kleuren uit die tijd.

Hout, leer, stof…

Bruine eetkamerstoelen vind je in alle materialen. Als je gaat voor een lekker woonhuis, dan kies je het materiaal waar jij je het beste bij voelt. Is dit leer, stof, hout, kunststof of wat dan ook? Prima! Zolang het bij jou en je interieurs past, zit je (letterlijk) goed. De invloed van de industriële stijl heeft leer volop geïntroduceerd in onze woningen. Een leren eetkamerstoel staat stoer zonder koel over te komen. Integendeel: zowel de bruine kleur als het zachte materiaal dat leer is, brengt een warme sfeer in je kamer. Een bruine zitting kan makkelijk gecombineerd worden met bijvoorbeeld poten in chroom (vintage uitstraling), ruwe metalen poten (industriële stijl) of dikke houten poten (landelijke stijl). Bij heel wat meubelmakers of online shops kun zelfs je stoelen zelf samenstellen. Wat dacht je van een touch van hout in de keuken? Jij bepaalt dan welke kleur, materialen en stoffen je wilt gebruiken.

Combineren met…

Je eetkamerstoel staat nooit alleen. Je combineert hem sowieso al met je eetkamertafel. Daarnaast heb je je kasten in de eetkamer en ook je meubels in je zithoek en keuken bijvoorbeeld. Zorg ervoor dat je een mooi geheel krijgt. Je kunt je eetkamerstoelen laten contrasteren met de rest van je interieur. Of je kiest stoelen waarin bepaalde materialen uit je wooninrichting terugkomen: het leer van je fauteuil, het metaal van je trap, het hout van je houten dressoir bijvoorbeeld.