Een huis kan niet zonder kasten. Denk eens aan een slaapkamer zonder kledingkast. Onhandig! Of je moet echt weinig spullen hebben, of een inloopkamer. Maar wie een beetje wil organiseren, heeft toch zeker opbergruimte voor kleding in de slaapkamer nodig. Er zijn een aantal geweldige en moderne ideeën met een fris en klassiek ontwerp die je inspiratie geven voor een nieuwe kledingkast. In welk soort huis je ook woont, iedereen wil een stijlvolle kast, passend bij de stijl van je woning en interieur. Kledingkasten kun je gebruiken om de ruimte te maximaliseren. Met moderne ontwerpen en creatief denken heb jij ook een opgeruimd huis.

Kledingkast met schuifdeuren

Velen geven de voorkeur aan een schuifdeurenkast in de slaapkamer. Helemaal mooi is een schuifdeurenkast die op maat gemaakt wordt en je hele muur bedekt. Zo je de kledingkast echt in je slaapkamer en heb je maximaal profijt van de ruimte. En een lelijke muur wordt zo uit het zicht onttrokken.  

Schuifdeuren hebben als groot voordeel dat ze geen extra ruimte innemen en dus perfect zijn voor een kleine kamer. Bovendien hoef je je niet bezig te houden met vergrendelen en ontgrendelen. Je opent de deuren makkelijk, zonder dat je last hebt van die stoel die voor je kast staat. 

Rustiek en duurzaam

Sommigen zien een rustieke kast als een duur type kledingkast. Een luxe kledingkast gaat echter samen met duurzaamheid. Van zo’n kledingkast heb je jarenlang plezier en dat verspreidt de kosten. Indien bevestigd met sterk leer, wees er dan zeker van dat het stevig en extreem luxueus is. Een luxe kledingkast heeft schoonheid en dat geeft aantrekkingskracht aan de kamer.

Kasten die makkelijk te verplaatsen zijn

Ben jij niet zo van de inbouwkasten op maat? De moderne generatie geeft de voorkeur aan iets flexibels. Met een slim ontwerp kun je je kast altijd en overal verplaatsen. Het geeft je genoeg laden om het grootste deel van je kleding en schoenen met het grootste gemak kwijt te kunnen. En wil je eens schuiven met de indeling van je slaapkamer of ga je verhuizen, dan schuif je je kledingkast lekker mee.

Inloopkasten

Ben jij gezegend met een een grotere slaapkamer? Dan biedt deze wellicht wel ruimte aan een inloopkast. Dit is een soort heilige graal onder de kledingkasten geworden. Dat komt ook omdat het de eigenaar een gevoel van luxe geeft.

Voor de gelukkigen die een extra kamer hebben of een inloopkast in de slaapkamer kunnen bouwen is het ideaal om bezittingen te organiseren. De stijlvolle interieurs, up-market verlichtingsfuncties en hoogwaardig materialen maken deze kast echt tot jouw droomkast. Bovendien helpt het je meer georganiseerd te zijn, dankzij de extra ruimte.

Kasten voor kinderen

Ook de kinderkamer kan echt niet zonder kledingkasten. Voor een kinderkamer is zelfs een extra ruim exemplaar heel fijn, want dan kun je er meer in kwijt dan kleding alleen: denk aan beddengoed, hydrofiele doeken of speelgoed en verkleedkleding.

De kasten helpen om rust te scheppen in de kinderkamer. Een opgeruimde kamer met minder prikkels kan zo maar helpen om je kind beter te laten slapen. Zoek je een kledingkast voor je kind, vraag dan ook eens naar zijn of haar mening. Kinderen hebben vaak de voorkeur voor lichte en vrolijke kasten. 

Traditioneel is ook goed

Traditioneel geven de meeste mensen toch de voorkeur aan kasten in de bekende stijl: een kledingkast met kastdeuren die openklappen. Deze zijn eenvoudig maar stijlvol. Vaak hebben deze kasten ook laden voor eenvoudige opslag van kleding. Niet te vergeten dat ze vaak een enorme spiegel op de deur hebben. Handig als je je outfit in zijn geheel wilt zien voor je de deur uit stapt. Een spiegel geeft je kamer ook nog eens een ruimere uitstraling. Er zijn veel nieuwe concepten voor stijlvolle kasten op de markt, met een glanzende afwerking, die een goed effect op het esthetische aspect van de kamer hebben.

Bron: superrenovatie.nl