Ben je je woning aan het verbouwen? Of ben je om een andere reden opzoek naar kunststof kozijnen? Misschien kom je dan wel in aanmerking voor subsidie op kunststof kozijnen! Vanuit de overheid zijn er namelijk subsidies beschikbaar voor energiebesparende maatregelen. Sommige kozijnen hebben een hoge isolerende waarde, waardoor je mogelijk in aanmerking komt voor subsidie. Hoe deze regeling precies werkt lees je in dit artikel!

Subsidieregeling energiebesparing eigen huis

De regeling waarvoor je in aanmerking kunt komen wanneer je nieuwe kunststof kozijnen aanschaft is de subsidieregeling energiebesparing eigen huis. Deze regeling is geldig vanaf 2 september 2019 en loopt tot 31 december 2020. Gedurende deze periode kun je subsidie krijgen op je kozijnen, mits deze een energiebesparende werking hebben, zoals een hoge isolerende waarde. Deze subsidie is beschikbaar voor eigenaren van appartementen en particuliere woningen, maar ook voor leden van de VvE.

Hoe werkt de subsidieregeling energiebesparing eigen huis?

Aan de subsidieregeling energiebesparing eigen huis zijn wel een aantal regels verbonden. Zo dien je minimaal twee energiebesparende maatregelen te hebben getroffen. Dus naast nieuwe kunststof kozijnen kun je bijvoorbeeld ook een kunststof schuifpui laten plaatsen met hoogrendementsglas. Ook kun je ervoor kiezen om je dak, gevel, spouwmuur en vloer/bodem te laten isoleren. In principe zijn alle aanpassingen die energiebesparing ten goede komen mogelijk.

Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Om recht te hebben op subsidie moet je dus aan de verschillende voorwaarden voldoen. De hoogte van de subsidies zijn recent, tijdelijk verhoogd. Dit is gedaan om woningeigenaren en VvE’s tegemoet te komen in deze onzekere tijden. Nu kun je tot wel 30% van de aanschafkosten terugkrijgen! Hierdoor kun je je luxe kozijnen permitteren voor een goedkope prijs.

Subsidie aanvragen

De subsidie aanvraag kun je indienen bij het RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). Dit kun je pas doen op het moment dat je voldoet aan de voorwaarden. Zorg dat je de investeringen doet voordat de maatregeling is verlopen!

Waarom is er een subsidieregeling voor energiebesparing eigen huis?

Momenteel is het dus mogelijk om in aanmerking te komen voor een subsidieregeling wanneer je je eigen woning verduurzaamt. Het kabinet kiest ervoor om deze subsidieregeling aan te bieden, aangezien we in Nederland onze uitstoot willen reduceren. Goed geïsoleerde woningen dragen hier flink aan bij, omdat hier minder warmte ontsnapt en deze woningen dus minder vaak opnieuw hoeven te worden opgewarmd. Dus wil jij ook bijdragen aan een duurzamer woonklimaat? Kies voor kunststof kozijnen!