Als je op zoek bent naar een manier om je terras, patio of een andere buitenruimte op te fleuren, zijn terrastegels de perfecte oplossing! Niet alleen geven ze kleur en leven aan een anders saaie ruimte, maar ze zijn ook een geweldige manier om je vloer te beschermen tegen slijtage. Maar hoe kies je de juiste terrastegels voor jouw behoeften? En als je ze eenmaal hebt gekozen, hoe installeer je ze dan? In deze blogbijdrage beantwoorden we die vragen en nog veel meer!

Hoe kies je de beste terrastegels

Er zijn een aantal dingen om te overwegen als je op zoek bent naar de perfecte terrastegels voor jou. Hier zijn enkele factoren om in gedachten te houden:

  • De grootte van je terras. Het aantal tegels dat je nodig hebt, hangt uiteraard af van de oppervlakte van je terras.
  • Het klimaat waar je woont. Als je in een gebied met veel zon en warmte woont, zorg er dan voor dat je terrastegels kiest die bestand zijn tegen hoge temperaturen zonder te verkleuren of te barsten.
  • Je budget. Tegels kunnen in prijs variëren van een euro per tegel tot meer dan 100 euro per tegel, dus het is belangrijk om een budget vast te stellen voordat je begint met winkelen.
  • De uitstraling waar je voor gaat. Wil je heldere en felle kleuren? Of meer ingetogen tinten? Er zijn letterlijk duizenden verschillende stijlen terrastegels beschikbaar, dus neem de tijd om te zoeken tot je de perfecte voor je ruimte vindt.

Hoe terrastegels te installeren

Het plaatsen van terrastegels is een relatief eenvoudig doe-het-zelf project dat de meeste mensen in een weekend kunnen doen. Dit is wat je moet doen:

  • Reinig en prepareer je terrasoppervlak. Zorg ervoor dat je vuil, stof of puin wegveegt voordat je begint. Als er scheuren of beschadigingen aan het oppervlak zijn, is dit hét moment om ze te repareren.
  • Leg je tegelontwerp uit. Voordat je begint met het bevestigen van de tegels, is het een goed idee om ze op de grond te leggen zodat je kunt zien hoe ze in elkaar zullen passen. Zo kun je ook eventuele plaatsingsfouten vermijden.
  • Breng lijm aan en bevestig de tegels. Zodra je tevreden bent met de indeling, is het tijd om te beginnen met het bevestigen van de tegels op het oppervlak. Zorg ervoor dat je een lijm van goede kwaliteit gebruikt die geschikt is voor terrastegels.
  • Laat de lijm drogen. Volg de instructies van de fabrikant voor droogtijden. In de meeste gevallen moet je ten minste 24 uur wachten voordat je op de tegels kunt lopen.
  • Voeg voegmiddel en kit toe (optioneel). Als je een professionele afwerking wil, kun je voegmiddel tussen de tegels aanbrengen en ze vervolgens afdichten met een waterbestendige kit. Deze stap is niet nodig als je tevreden bent met hoe ze er zonder voeg uitzien.

Terrastegels kunnen een geweldige manier zijn om elke buitenruimte op te fleuren! Met een beetje planning en inspanning kun je ze gemakkelijk zelf installeren. Zorg ervoor dat je de juiste tegels voor jouw behoeften kiest en neem de tijd tijdens het installatieproces. Met een beetje zorg zullen je terrastegels nog jaren meegaan!