De dagen worden steeds korter en kouder. We zitten het liefst de hele dag op de bank onder een dekentje Netflix te kijken. Als je na een lange dag werk thuiskomt, wil je dan ook graag in een relaxte omgeving binnen komen. Maar toch heeft niet iedere woonkamer zo’n ontspannen sfeer. Gelukkig kan iedereen zo’n relax interieur gemakkelijk samenstellen. Wij geven je een paar tips, zodat jij straks zorgeloos op de bank kunt ploffen.

Een rustig interieur

Een relax interieur samenstellen, begint met de basis. Ontspannen begint met rust. Het is daarom ook belangrijk dat je rustige kleuren toepast in het interieur, denk bijvoorbeeld aan pastelkleuren of aardetinten. Ook is het aan te raden om een bepaald thema te kiezen waar je de onderdelen van het interieur op afstemt. Als je allerlei verschillende kleuren kiest, kan dit rommelig gaan ogen.

Ook verlichting is erg belangrijk in een rustig interieur. Daglicht is het ideale licht om je bij te ontspannen. Doe de gordijnen open en laat de zon naar binnenkomen. Maar je wilt natuurlijk ook in de avond kunnen ontspannen. Kies dan vooral voor warm licht. Dit straalt gelijk rust en warmte uit.

Een chillplek

Als je thuis komt van een lange dag wil je natuurlijk direct op de bank ploffen. Het is dan ook belangrijk dat je een comfortabele plek in het huis hebt waar je je heerlijk terug kunt trekken met een goed boek en een wijntje erbij. De bank is hier natuurlijk de ideale plek voor, maar er zijn ook andere mogelijkheden. Heb je bijvoorbeeld wel eens gedacht aan een mooie hangstoel. De hangstoel is in een korte tijd erg populair geworden en wij snappen wel waarom. Je kunt er erg comfortabel in zitten en het staat ook nog eens leuk in je interieur. Een win-win situatie dus.

Woonaccessoires maken het helemaal af

En dan kun je nog gezellige woonaccessoires toevoegen aan het interieur. Deze kunnen ook een bepaalde rust met zich meebrengen. Denk bijvoorbeeld aan leuke kussentjes en plaids voor op de bank. Pas deze toe in kleuren die goed bij het geheel van je interieur passen. Ook kan een zacht vloerkleed niet ontbreken in jouw relax interieur. En last but not least: planten. Zet eens een vaas met verse bloemen op de tafel of koop een paar kamerplanten. En dan is het tijd om te ontspannen.