Yoga heeft velen mentale en fysieke voordelen.  Je leert onder andere beter te ontspannen, het maakt je sterker en je krijgt een betere balans. Om de positieve effecten van yoga te ervaren moet je het wel regelmatig op de yoga mat stappen. Je zult echter niet altijd de tijd hebben om naar de yoga studio te gaan. Gelukkig kun je ook heel goed thuis yoga beoefenen. Hiervoor geven je wat handige tips!

Voordelen van thuis yoga beoefenen

Wanneer je een yoga les volgt in een studio ben je gebonden aan een plaats en tijd. Voor mensen met een druk schema is dit niet altijd handig. Thuis ben je nergens aan gebonden en kun je yoga beoefenen wanneer en hoelang je maar wil. Ideaal als je wat minder tijd hebt!

Vind een geschikte ruimte

Allereest is het belangrijk een ruimte te vinden waar je ongestoord een yoga practice kunt uitvoeren. Het is natuurlijk niet fijn wanneer je constant gestoord word door anderen. Heb je een extra kamer tot je beschikking? Dan is dit de ideale plek om te toveren tot yoga ruimte. Heb je dit niet? Een andere kamer (zoals de slaapkamer) is natuurlijk ook prima.  Het is vooral belangrijk dat je genoeg ruimte om je heen hebt zodat je je niet kan bezeren aan meubels of beperkt word in je beweging.

Een goede yogamat

De basis van een goede yoga practice is een fijne yoga mat. Het is belangrijk een mat te vinden die past bij jou doelen en wensen. Verdiep je goed in de eigenschappen van de matten zodat je uiteindelijk een mat vindt die echt bij je past.

Yoga artikelen

Voor yoga heb je niet veel materiaal nodig. Toch zijn er naast een yoga mat andere hulpmiddelen die je ondersteunen bij het uitvoeren van de oefeningen. Artikelen zoals meditatiekussens, yogablokken, bolsters of riemen maken oefeningen toegankelijker zodat je niet hoeft te forceren. Daarom zijn ze onmisbaar tijdens je thuis yoga practice!    

Yoga Routine

Als laatst moet je een routine ontwikkelen. Als je thuis yoga beoefend heb je immers een stok achter de deur nodig. Stel doelen op en bedenk wanneer je yoga wil gaan doen. Maak er bijvoorbeeld een gewoonte van elke ochtend op het yoga matje te stappen. Dit hoeft niet lang te zijn. Daarnaast moet je bedenken wat je wil gaan doen.  Online kun je genoeg inspiratie opdoen voor oefeningen en routines.

Voor meer over wonen, klik hier