Heb je de luxe van een zwembad in je tuin? Heerlijk zeg! In de zomer is het dan ook heerlijk om een frisse duik te nemen en daarna lekker in de tuin te zitten. Een zwembad verwarmen is in Nederland helaas niet altijd mogelijk met alleen de zon. Afgelopen jaar hebben we een prachtig lange zomer gehad, maar dat is natuurlijk niet altijd het geval. Dit kan een lange tijd duren en soms wil je gewoon snel gebruik maken van je zwembad. In dat geval kan je ervoor kiezen om een warmtebron aan te sluiten die extra warmte genereert. Vind je het ook belangrijk om wat goeds te doen voor het milieu? Dan kan je kiezen voor een duurzame warmtepomp in het zwembad.

Hoe werkt een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame innovatie op het gebied van verwarming. Deze verwarming werkt ongeveer hetzelfde als een normale kachel, maar maakt gebruik van diverse warmtebronnen. Denk hierbij aan lucht, water, of de bodem. De warmte die hierin opgeslagen zit kan slim gebruikt worden voor verschillende doeleinden, bijvoorbeeld het verwarmen van je woning of je zwembad. Het is duurzaam en milieuvriendelijk door de geringe uitstoot en dat maakt het een aantrekkelijk alternatief voor de verwarming.

Zwembad verwarmen

Het is helaas niet iedere dag hartje zomer hier in Nederland, maar toch wil je regelmatig gebruik maken van je zwembad, ook wanneer er buiten geen tropische temperaturen heersen. Een slim idee is om gebruik te maken van een warmtebron, om het water in het zwembad te verwarmen tot een aangename temperatuur. Hierdoor kan je ook wanneer het iets kouder is buiten, op een prettige manier gebruik maken van je zwembad. Voor de verwarming van het water heb je natuurlijk een warmtebron nodig. De warmtepomp is een energiezuinige en effectieve manier om het water van het zwembad snel te verwarmen.

Kosten warmtepomp

Je gebruikt het zwembad natuurlijk niet het hele jaar door, maar met een warmtepomp is dit in principe wel mogelijk. Meestal verwarm je het zwembad wanneer het buiten nog wel lekker weer is, maar het water al wel flink is afgekoeld. Met een warmtepomp kan je daarom het zwemseizoen wat verlengen. De aanschafprijs van een warmtepomp is heel erg divers en afhankelijk van je eigen voorkeuren. Zo zijn er pompen die zeer duur zijn, maar heb je ze ook voor een wat vriendelijker prijsje. Natuurlijk zijn de aanschafkosten niet de enige kosten die je hebt, want je moet immers ook nog gebruik maken van de pomp. Deze kosten zijn een stuk lager dan een reguliere verwarming.

Op die manier kun jij op ieder moment heerlijk genieten van een verwarmd zwembad in je tuin. Heb je alleen nog de plannen voor een zwembad? Dan lees je hier waar je op moet letten bij het aanleggen.