Hotels moeten vaak aan verschillende eisen voldoen. Sommige reizigers zijn opzoek naar luxe- of boutique hotels en anderen boeken vooral een hotel om de omgeving te ontdekken. Ik moet zeggen dat ik zelf in het (zonnige) buitenland vaak minder kritisch ben dan in Nederland. Op vakantie leef je buiten, terwijl je in Nederland wellicht wat meer wil ’thuiskomen’ in je hotel. Maar waar moet een hotel in dat geval aan voldoen?

Over smaak valt niet te twisten

De sfeer van een hotel kan geheel anders zijn de sfeer bij jou thuis, maar dat hoeft niet te betekenen dat je je er niet thuis kunt voelen. Zo zullen kale en “standaard” hotelkamers die je vaak bij grote ketens terugvindt, niet echt een huiskamergevoel geven. Wanneer je een wat kleiner hotel uitkiest of zelfs voor een bed & breakfast gaat, zul je veel meer die persoonlijke en sfeervolle touch merken. 

Kwaliteit en comfort

Belangrijk aan je thuisvoelen is kwaliteit van de meubels en het comfort dat wordt geboden. Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens. En zoals je bed thuis slaapt, slaapt het waarschijnlijk ook nergens. Een bed is dus heel persoonlijk. Wanneer je reviews leest van een hotel, kan de ene persoon het bed te zacht vinden terwijl de andere persoon het gevoel heeft op een houten plank te slapen. Toch hebben grote, comfortabele en zachte bedden over het algemeen de voorkeur. 

Aankleding en accessoires 

De aankleding en accessoires van een ruimte zij in huis én in een hotel allesbepalend. Kale en witte muren zullen vrij sfeerloos overkomen, terwijl volledig volgehangen wanden weer erg druk over kunnen komen. Een sfeer in je slaapkamer die relax, knus en romantisch aanvoelt is natuurlijk wat je wil. Kleinere en chiquere hotels hebben vaak per kamer een volledig eigen stijl. Net als een woning is alles uniek en dat is natuurlijk heerlijk thuiskomen. 

Ga voor een suite

Wanneer je echt thuis wilt komen in een hotel, is het ook aan te raden voor een suite te gaan. Het verschil tussen een suite en een ‘gewone’ hotelkamer, is dat een suite kan aanvoelen als een hele woning en een hotelkamer eerder alleen een slaapkamer is. Een suite bestaat vaak ook uit meerdere delen. Zo kan er tussen het zitgedeelte en het slaapgedeelte een elegante schuifdeur zitten. Een suite is vaak een van de duurste mogelijkheden van een hotel. Máár: comfortabel ’thuiskomen’ gegarandeerd! 

Een goede balans 

Een thuisbasis biedt vaak een goede balans tussen privacy enerzijds en persoonlijkheid en aandacht anderzijds. Ook een hotel zou dus die balans moeten bieden. Ondanks dat mensen soms hun vraagtekens zetten bij een bed & breakfast, biedt een dergelijke verblijfplaats vaak een goede balans. Er wordt voor je gezorgd alsof je thuis bent, terwijl je de aanwezigheid wellicht niet eens merkt. 

Thuiskomen met een gouden (en zilveren) randje

Thuiskomen in een hotel betekent dus service waar jij je bij op je gemak voelt. Benieuwd naar het hotel dat voor mij deze hele ervaring volledig heeft waargemaakt? Verdiep je dan vast in een cultureel, historisch en gezellig weekendje Gorinchem, want hotel Goud & Zilver is voor mij een echte aanrader!