Het vinden van je droomhuis kan erg lastig zijn. Online zijn er zoveel huizen te vinden dat je vaak door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom hierbij wat tips die je kunnen helpen bij je zoektocht!

Je budget bepalen

De eerste tip is om meteen een duidelijk budget op te stellen. Zorg dat je prijscategorie niet al te breed is. Het bekijken van huizen die je eigenlijk niet kunt betalen is uiteraard zonde van je tijd! Ook voorkom je zo teleurstellingen. Online kun je via verschillende tools berekenen wat je ongeveer kunt gaan lenen.

Een wenslijst opstellen

De tweede tip is om wenslijst op te stellen. Noteer alles wat je écht belangrijk vindt aan een huis. Denk hierbij aan een tuin, de ligging/omgeving, het type huis, alles! Sorteer deze punten van meest belangrijk naar minst belangrijk. Hou vervolgens dit lijstje erbij wanneer je huizen bekijkt. Wanneer je veel punten af kunt vinken weet je dat er potentie in het huis zit. Wanneer dit niet het geval is kun je snel verder gaan met zoeken zonder teveel na te hoeven denken.

Een makelaar inschakelen

De derde tip is om een goede makelaar in te schakelen die je helpt bij het vinden en kopen van jouw droomhuis. Bekijk het woningaanbod van makelaar Ludo van der Eijken eens bijvoorbeeld! Ook kan een makelaar je adviseren, bezichtigingen organiseren en onderhandelingen voor je voeren. Daarnaast stelt een makelaar de koopakte op en bemiddeld hij/zij bij het aanvragen van een hypotheek.

Verken de buurt!

Denk je je droomhuis om het oog te hebben? Verken dan eens de buurt! Rij, fiets of loop door de straat en omliggende straten. Zo kom je pas echt te weten wat voor soort buurt het is. Let op zaken als wat voor mensen er wonen, wat voor soort huizen er staan, winkels en andere voorzieningen.

Bezichtigen

Heb je een goed gevoel bij het huis en de omgeving? Dan is het tijd om te gaan bezichtigen! Belangrijk hierbij is dat je kritisch kijkt. Laat je niet teveel “verblinden” door je fantasie. Kijk goed naar dingen die je op vallen. Ook is het belangrijk om veel vragen te stellen. maak eventueel foto’s zodat je deze na de bezichtiging nog eens rustig terug kunt kijken. Tijdens de bezichtiging komt er vaak van alles op je af in korte tijd, dus kan je niet goed nadenken.