Wanneer je zelf je eigen droomhuis hebt gevonden, rest je nog maar één taak: je eigen huis verkopen. Vaak gaat hier meer tijd in zitten dan je van tevoren denkt. Het is een aanrader om deze makelaar uit Deventer in te schakelen. Zonder makelaar gaat het verkopen van je huis een stuk langer duren. De volgende tips zijn noodzakelijk voor een snelle verkoop.

Juiste vraagprijs

Het is belangrijk dat je je woning voor de juiste vraagprijs te koop zet. Een makelaar kan je goed helpen met het bepalen van deze vraagprijs. Een te hoge vraagprijs schrikt mensen af, terwijl een te lage vraagprijs niet het juiste publiek trekt. Daarnaast moet er ook nog ruimte blijven om te kunnen onderhandelen.

Opgeruimd huis

Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar dat is niet voor iedereen zo. Als je je huis wil verkopen, is het belangrijk dat deze goed opgeruimd en netjes is. Hierdoor oogt je huis groter en ruimtelijker. Ook kunnen potentiële kopers dan beter zien wat de mogelijkheden zijn met het huis en waar er potentie ligt.

Neutrale inrichting

Over smaak valt niet te twisten. Iedereen heeft een andere voorkeur en iedereen vindt andere dingen mooi. Als je wil dat mensen je woning mooi vinden, kan je het beste kiezen voor een neutrale inrichting. Dat betekent dat je niet te extreme kleuren verf of behang op de muur moet hebben zitten. Ook is het misschien verstandig om je extreme hobby tijdelijk even op te slaan in de schuur of berging. Op die manier kunnen potentiële kopers niet afgeschrikt worden.

Achterstallig onderhoud

Als je een huis gaat kopen, wil je niet nog te maken hebben met veel achterstallig onderhoud. Als je besluit dat je je huis wil gaan verkopen, begin dan vast met het aanpakken van dit soort klusjes. Zo wordt het voor een potentiële koper aantrekkelijker om het huis te kopen. Ook kan je er op die manier nog wat meer geld voor vragen. Daarnaast oogt het ook gewoon mooi als het huis goed en netjes afgewerkt is en bijvoorbeeld de kozijnen pas nog vervangen zijn.

Mooie foto’s

Als je potentiële kopers enthousiast wil maken over je huis, zijn goede foto’s erg belangrijk. Als je een huis gaat kopen, maak je altijd eerst een voorselectie op basis van foto’s die je ziet. Het is namelijk niet te doen om elk huis dat je mooi vindt te gaan bezichtigen. Het beste kan je hiervoor een fotograaf in huren. Hij beschikt over het juiste materiaal en ook over de juiste kennis om jouw woning zo mooi mogelijk vast te leggen.