Wanneer mensen denken aan het inrichten van hun tuin, gaan hun gedachten meestal naar het gebruik van overkappingen of het meubilair. Maar ook bomen, fruitbomen, struiken en bloemen kunnen gebruikt worden om tuinen te decoreren en te structureren. Bomen, bloemen en andere planten komen in veel vormen, looks en kleuren waardoor ze zeer veelzijdig zijn. Bovendien geeft het kweken van bomen en planten die groenten en fruit produceren u het voordeel deze producten te plukken wanneer ze rijp zijn. Maar dit soort bomen en planten hebben meer zorg nodig dan andere om gezond te blijven. Hoe dan ook, ze bieden unieke en leuke manieren om je tuin te versieren.

Planten gebruiken in jouw tuin decor

Bij het decoreren met grote bomen of struiken kan het een slim idee zijn om meubels zo te plaatsen dat ze goed passen bij de hoofdstructuur van de boom. Bomen kunnen ook  verschillende artikelen hangen of houden om de tuin wat flair te geven, zoals ornamenten en lichten. Het plaatsen van tuinornamenten en lampen kan de subtiele details toevoegen die nodig zijn om uw tuin naar een hoger niveau te tillen. Evenzo kunnen kleine planten en bloemen volledig worden weergegeven als onderdeel van het tuindecor. Ze kunnen in kleurrijk keramisch aardewerk of ongewoon displays die bijdragen aan het algehele landschap van uw tuin.

Basisprincipes van boomverzorging

Mooie bomen die bloemen bloeien of fruit produceren, hebben hun eigen uitdagingen. Een daarvan is hoe je voor de boom zorgt en hem gezond houdt. Bij het planten van een nieuwe boom moet het gat twee keer de breedte van de kluit zijn, verwijder alle plastic of de mand die de kluit bedekt, vul het gat met dezelfde grond en bedek het met wat mulch als je klaar bent om onkruidgroei te ontmoedigen . Net na het planten moet de boom grondig worden bewaterd, zodat de grond rond de wortels kan bezinken en de wateropname moet zorgvuldig gecontroleerd worden. Regelmatig mulchen en snoeien met ontsmet gereedschappen is essentieel om een boom gezond te houden.

Voor meer blogs over wonen, tuin en meer, klik hier.