Industrieel wonen is een stoere en sfeervolle woonstijl dat gebaseerd is op robuuste materialen. Materialen die ook in een oude fabriekshal terug te vinden zijn passen perfect in een industrieel interieur. De combinatie van robuuste meubelen en zachte elementen zorgen voor een sfeervol interieur. Hou jij van een industrieel interieur? Dan hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet voor een industriële inrichting van je woning!

Industriële meubelen

Bij industrieel wonen geldt de regel: less is more. Bij een industriële inrichting van je woning zijn de meubels vaak echte eyecatchers. De kunst van het industrieel inrichten van je woning is het uitzoeken van enkele industriële meubelen en deze op te laten vallen in je interieur. Enkele voorbeelden die perfect passen in een industrieel interieur zijn een leren bank, ijzeren hanglamp, metalen salontafel, garderoberek en noem zo maar op. Meubelen met een industrieel uiterlijk zijn dan ook ontzettend belangrijk bij het inrichten van je woning in deze stoere woonstijl.

Stoere en robuuste materialen

Industriële meubelen zijn vaak gemaakt van stoere, robuuste en natuurlijke materialen, zoals bijvoorbeeld metaal en hout. Stoere materialen zijn een erg belangrijk onderdeel van industrieel wonen. Perfect in een industrieel interieur past een bakstenen muur, stalen schuifdeuren of andere accessoires met een stoere uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan een bank of stoel met lederen bekleding.

Ingetogen en aardse kleuren

In een industrieel interieur worden vooral ingetogen en aardse kleuren. Veel gebruikte kleuren zijn grijs, bruin en zwart. Bij het industrieel inrichten van je woning is het dan ook belangrijk om dit kleurenpalet als leidraad te gebruiken. Ook is het leuk om een beetje te spelen met een andere kleur. Kies bijvoorbeeld voor een witte vintage kast of stellingkast tegen de muur. Ook accessoires met zachte kleuren als groen, blauw en rood doen het goed.

Beton

Ook beton is een materiaal dat typerend is voor een industrieel interieur. Een betonlook muur kan een echte eyecatcher in je woning zijn. De stoere en robuuste uitstraling van beton past perfect bij andere materialen, zoals hout en metaal.

Industriële accessoires

Bij een industrieel interieur denk je natuurlijk direct aan fabriekslampen en lockerkasten. Deze elementen die je ook in fabriekshallen tegen zou kunnen komen geven je interieur een stoere look. Door de enorme hype van industrieel wonen zijn de prijzen behoorlijk.