De slaapkamer is vaak het ondergeschoven kindje in je huisinrichting, maar toch spendeer je er een boel tijd. Het is dan ook zeker de moeite waard om extra aandacht te besteden aan je romantische slaapkamer. Het is niet moeilijk om deze woonruimte extra sfeer te geven. En, een beetje extra romantiek in de master bedroom kan toch nooit kwaad?

Zorg voor goede basiskleuren

Een goede basis is het halve werk. Kijk eens kritisch naar de vloerbedekking: is deze aan vervanging toe? Misschien is het allang tijd voor een andere vloer. Of mogelijk is een wollig tapijt een goede toevoeging aan de ruimte? Ook een nieuw kleurtje aan de muur kan de saaie slaapkamer compleet anders doen aanvoelen. Als je de kamer rustig wilt houden, kies dan voor pasteltinten zoals mintgroen en frisblauw. Wanneer je wat wildere kleuren aankunt, is dat ook prima aan te raden. Je kunt ook voor een mooie bloemenprint aan de muur gaan. Het gaat er om dat jij je comfortabel voelt in deze belangrijke ruimte!

romantische slaapkamer

Vind die perfecte sfeercombinatie!

Kies geen verkeerde decoratie

Een boeddhabeeldje dat me constant in de gaten houdt in de slaapkamer, vind ik niet fijn. Ook een overdaad aan decoratieve prullaria vind ik overheersend. Voor het kiezen van decoratie in de master bedroom geldt dan ook dat je rekening moet houden met de functie van de ruimte. Een luxe gevoel krijg je juist door die perfecte afstemming van rustige details. Probeer het maar eens!

Sfeervolle verlichting

Zorg dat je niet alleen groot, helder licht hebt in de slaapkamer. Prima wanneer je je make-up wilt doen, maar minder prettig als je in een romantische bui bent. Wat zachtere verlichting is belangrijk voor een gemoedelijke sfeer. Je kunt kiezen voor kaarsen in allerlei vormen en maten, maar ook voor een fleurig lichtsnoer of vintage lampje. Het voordeel van elektrisch licht is dat je de lampjes in the heat of the moment met één klik kunt aanzetten. Ook hoef je hiermee minder na te denken over de brandveiligheid. Omdat ik wel eens heb meegemaakt dat het beddengoed vlam vatte, raad ik een mooi elektrisch lampjessnoer aan:)

Een uitnodigend bed

Je spendeert een groot deel van je leven in bed. Waarom zou je er dus niet in investeren? Een kwalitatief bed in combinatie met prachtig beddengoed staan garant voor veel plezier. Een dekbedovertrek of sprei met witte tint doet het altijd goed. Dit hoeft echt niet satijn te zijn, katoen of linnen is een stuk comfortabeler. Kanten randjes of satijnen details maken het bed helemaal af. Ook een zacht plaid is altijd een succes. Wil je opperste romantiek, dan ga je voor een hemelbed met weelderige tule en veel poofy kussentjes. Dit is echter niet voor iedereen weggelegd. Houd ook altijd in je achterhoofd dat je vooral natuurlijke materialen kiest, want die brengen positieve energie in de romantische slaapkamer.

Weg met die rommel!

Troep is killing voor een goede mood. Wanneer je je gaat ergeren aan de rotzooi die in de slaapkamer ligt, voel je je automatisch minder prettig. En dat is nu net niet de bedoeling van een romantische kamer. Een opgeruimde plek maakt dat je je lekkerder voelt, dus haal alle overbodige rommeltjes weg. Zorg ook voor een opbergplek voor je elektronische apparaten. Kies er bijvoorbeeld voor om deze uit het zicht te halen met een rieten mand. Zo’n meubelstuk brengt ook nog eens een extra landelijk tintje!

bloemen in romantische slaapkamer

Bloemen brengen romantiek in de slaapkamer

Bloemen in de romantische slaapkamer

Tot slot de finishing touch: bloemen fleuren elke ruimte op. Ze zijn helemaal geen cliché, maar bijzondere aanvullingen voor de romantische slaapkamer. Wanneer je het idee van bloemen in deze kamer niet zo fris vindt, is een bosje gedroogde bloemen of zelfgemaakte bloemenkrans misschien een idee. Maar in principe zijn bloemen niet vies wanneer je deze goed verzorgt en op tijd vervangt. Een simpel vaasje met twee bloemen erin is al voldoende. En een bosje rode rozen voor speciale gelegenheden is natuurlijk nooit weg..