Privé buitenruimte is een droom van de meeste mensen die in stadsappartementen wonen, ook al is het maar een klein balkon waar maar twee mensen op één buitenbank kunnen zitten. Als je al het geluk hebt een balkon te hebben, dan ben je het aan jezelf, en aan al je vrienden en familie die er natuurlijk samen met jou van willen genieten, verplicht om er het beste van te maken. Dit betekent meer doen dan een tuinstoel neerzetten en er dan gelijk een punt achter zetten. Hoe klein het ook is, jouw balkon heeft veel ontwerp potentie. Ben je op zoek naar verschillende balkon ideeën? Gelukkig zijn er veel balkon ideeën en kan je kijken hoe jij je kleine buitenruimte van boven naar beneden kunt transformeren.

Met kleine meubels kom je al een heel eind

Het toevoegen van wat kleinere meubels zal al een heleboel helpen om je kleine balkon gezellig te maken en er vooral uitnodigend uit te zien. Alles wat je nodig hebt om ’s ochtends op je heerlijke balkon van een koffietje of ontbijtje te genieten, is een kleine buitentafel en dan ook een kleinere stoel. Soms kan het een uitdaging zijn om nog een stoel te plaatsen, maar als dit het geval is, kun je ervoor kiezen om stoelen te zoeken die gemakkelijk kunnen worden opgevouwen, zodat je ze indien nodig in een hoek of zelfs in je huis kunt opbergen. Zo maak je al zoveel ruimte vrij als je van plan bent om gewoon op je balkon te gaan staan ​​om een ​​frisse neus te halen, zonder dat die stoelen je in de weg gaan zitten.

Haal daar wat groen in

Een ander geweldig idee om je kleine balkon een huiselijk gevoel te geven, is door je balkon vol te zetten met plantenbakken gevuld met mooie planten om het gevoel te creëren van die achtertuin die je altijd al wilde hebben. Je kunt deze aan de muur hangen, of over de balkon reling hangen, zelfs in kleine hoekjes zetten waar je anders waarschijnlijk toch niets zou kunnen neerzetten. Ook helpt het toevoegen van wat kruiden ergens waar je kunt om je balkon net zo lekker te laten ruiken als het eruit ziet! Dus, gewoon omdat je misschien geen ruimte hebt voor een volledige eethoek, maar er is altijd ruimte voor bloemen en planten. Laat het uitzicht stralen met deze dingen en laat het iets toevoegen aan de uitstraling van jouw huis.

Leuke lichtjes ophangen 

Iets wat mensen vaak vergeten is hoe eenvoudig sommige lampen of verlichting de gezelligheid van een plek compleet kunnen veranderen en vooral ook versterken. Dus ook voor je kleine balkon kan het toevoegen van wat gezellige, warme, geel-verlichting echt helpen om er een heerlijke plek van te maken om te zitten en te ontspannen. Geef jezelf dus voldoende licht voor hangplekken ’s avonds laat door een buitenhanger te installeren of wat kleine kerstverlichting of andere soorten sterke lampen te bevestigen om het gevoel van warmte te versterken. Deze kleine dingen kunnen zeker het verschil maken, en nemen ook een minimale hoeveelheid ruimte in beslag.

Maak gebruik van de muren

De muren gebruiken bij je prachtig, klein balkonnetje is ook zeker een goed idee. Het toevoegen van mooie planten, lampjes of een van de andere dingen die we hebben genoemd voor op je balkon, veel kunnen daarom ook aan een muur worden toegevoegd. En als je balkon precies tegen dat van je buren aan ligt, voeg dan hoge planten zoals bamboe toe om een ​​natuurlijke muur te creëren als het je niet lukt om de muur voor andere doeleinden te gebruiken. Je kan ook bij elk weer van jouw balkon genieten met een uitschuifbare luifel die je beschermt, tegen regen of zonneschijn. Door deze vanaf een muur naar buiten aan te sluiten, neemt het geen ruimte in beslag en helpt het je enorm om nog te kunnen genieten van je balkon. Ga voor klassieke streepjes of kies voor een gewaagde kleur om je balkon te laten opvallen.

Meer blogs op hierisalleswonen