Levende omheining, of levende haagplanten, bestaat uit het planten van bomen en struiken om muren te vormen. Vanuit landschappelijk oogpunt zijn de belangrijkste functies van haagplanten van Haag-Heg het afbakenen van ruimten, hetzij in muren of om omgevingen af te bakenen, en ter bescherming.


Weten wat de beste levende haag is, is geen gemakkelijke taak. Het vereist onderzoek en veel kennis, zodat we kunnen beslissen wat in feite de beste optie is voor ons huis.

Wij weten dat dit type omheining zeer functioneel en mooi is, en bovendien in staat is om elke omgeving te vernieuwen en comfort en gezelligheid te bieden. Dit type plant is perfect voor bijna alle soorten en stijlen huizen. Het effect is dus vrij democratisch, en er hoeft niet aan zeer specifieke voorwaarden te worden voldaan voor een goede visuele prestatie.

In dit artikel leer je alles wat je nodig hebt om de beste levende omheining voor jouw huis te kiezen, en zo te genieten van schoonheid en gezelligheid in jouw achtertuin. Kijk hier eens naar!

Wat is de beste levende omheining?


Er bestaat niet zoiets als een beste en exclusieve woon omheining die werkelijk aan al jouw behoeften voldoet. Want er zijn verschillende soorten omheiningen, elk met zijn voordelen, kwaliteiten en impasses. Deze kenmerken kennen is dus de enige manier om de best mogelijke beslissing te nemen.

Klein levend hek


Een kleine levende omheining wordt beschouwd als een omheining die niet hoger is dan vier meter. Het zijn geweldige opties voor wie de charme van dit type omheining in zijn achtertuin wil brengen, maar het niet overdreven wil laten groeien.

Op die manier vormt het een omtrek in de omgeving die een gedeeltelijk zicht op het huis bevordert. Maar op dezelfde manier zorgt het ervoor dat het welzijn, met betrekking tot de privacy, wordt gehandhaafd.

Bovendien kan dit type plant veel gemakkelijker te onderhouden zijn. De groei van de plant zal niet worden verergerd, zodat er geen noemenswaardige moeilijkheden zullen zijn bij het snoeien van de plant.

Altijd met een regelmaat van een zeer interessante hoogte, die schoonheid, comfort, organisatie, veiligheid en privacy genereert. Naast het vergemakkelijken van de dag tot dag van wie zal werken het verzorgen van de levende omheining.

Grote levende omheiningen


Grote hagen zijn ideaal voor grotere huizen, zoals huizen van twee of drie verdiepingen hoog. Op die manier is er meer dekking van het uitzicht, wat zorgt voor meer privacy, comfort, organisatie, veiligheid en gezelligheid. Als je de levende omheining kiest die het best bij de inrichting van jouw huis past, zult je zeker mooie resultaten boeken.

Het is echter belangrijk dat we stilstaan bij het onderhoud van dit type omheining. Het kan nodig zijn de tussenkomst van gespecialiseerde vakmensen te vragen, zodat het snoeien op de juiste manier gebeurt en het hoge deel van de omheining niet wordt overbelast. Immers, onderhoud is zeer belangrijk om de functie van de omheining te waarborgen, naast het bevorderen van meer schoonheid en organisatie op jouw erf.