Een zwembad plaatsen doe je niet zomaar. Vorm, budget en formaat zijn van belang bij het uitstippelen van een ideale buitenzwembad. Bespreek daarom zeker je wensen met een ervaringsdeskundige.

Indien je de beslissing genomen hebt een buitenzwembad te plaatsen, zijn er nog een aantal dingen waar je rekening mee dient te houden. De plaats waar je je zwembad wil, is één daarvan. Wil je je zwembad dicht bij je huis? Of liever iets verder in de tuin? Belangrijke vragen om over te denken. Ook zou je moeten kiezen welke vorm van zwembad je wil. Een ovaal, rechthoek of toch liever een vierkant? Alles heeft te maken met wat je mooi vindt, maar ook met wat in je tuin past. Natuurlijk zijn er factoren die het plaatje compleet maken. Een mooi terras rondom je zwembad of een buitenhuisje zijn elementen die je buitenzwembad alleen maar mooier maken. Een tip die we je zouden willen geven: heb je vrienden of kennissen die een buitenzwembad hebben? Ga hier dan eens mee praten over je plan om ook een buitenzwembad te plaatsen. Ze kunnen niet alleen hun ervaringen met je delen, maar ze kunnen je ook tips geven met wat ze anders of beter hadden willen doen. Op deze manier kan je je beter oriënteren en heb je wat stof tot nadenken. Ten slotte is er nog de vraag: wat is het budget voor het buitenzwembad? Het is belangrijk hier ook goed over na te denken.

Wat kost dat nu, een buitenzwembad?

Hoeveel een buitenzwembad nu precies kost, is heel gevarieerd en uiteenlopend. De keuze van vorm en materiaal spelen hierbij een belangrijke rol. Het ene materiaal is het andere immers niet. Als je je zwembad zo lang mogelijk wil gebruiken (dus ook wanneer het wat kouder wordt), dan zal je hiervoor iets meer moeten betalen. De keuze van het materiaal en het vakmanschap hebben ook een grote invloed op de prijs. Dit is echter niet noodzakelijk om je wensen te doen uitkomen. Er zijn verschillende mogelijkheden. Koop je een pakket aan waarbij er wanden en een folie op maat worden geleverd, maar waar je verder helemaal zelf mee aan de slag gaat, dan zakt de prijs voor een buitenzwembad aannemelijk. Met een bestedingspakket van 10.000 EUR kan je al heel wat doen. Een andere mogelijk is natuurlijk dat je een vakman het buitenzwembad laat plaatsen. Hiervoor moet je toch een budget tussen de € 15.000 en € 20.000 voorzien. Deze prijzen zijn ter indicatie en kunnen variëren. Het hangt er vanaf welk materiaal je gebruikt en wie het zwembad plaats maar met deze budgetten kom je al aardig op weg.

Langer buiten zwemmen, langer genieten!

De laatste jaren is de mogelijkheid om langer buiten te zwemmen meer en meer bestaand. Het is mogelijk buiten te zwemmen, ook wanneer het kouder geworden is buiten. Een zwembadoverkapping en een zwembadverwarming zijn twee dingen die dit mogelijk maken. Een zwembadoverkapping biedt enkele voordelen zoals bijvoorbeeld het opwarmen van je zwembad. Ook voorkomt een overkapping dat er vuil in het zwembad terecht komt. Hierdoor moet je minder tijd besteden aan het onderhouden en zuiver maken van je buitenzwembad. Ten slotte zorgt de overkapping er gewoonweg voor dat je langer buiten kan zwemmen. Een zwembad overkapping van Laluna bijvoorbeeld is van goede kwaliteit en daarenboven betaalbaar. Zij bieden ook een goed service.

Via een warmtepomp kan je ook langer van je buitenzwembad genieten. Een warmtepomp zorgt er voor dat een zwembad verwarmt wordt, ondanks dat er misschien maar een minimaal aantal uur zonneschijn op een zwembad is gevallen. Het is een prettig idee dat je samen met je familie of vrienden in de meivakantie kan genieten van het heerlijke, verfrissende water. Tegenwoordig is er veel vooruitgang in de ontwikkeling van de warmtepompen. De volgende jaren zullen er nog veel meer ontwikkelingen zijn. Door deze ontwikkelingen en nieuwe technologieën kan je tussen half april en half november genieten van een buitenzwembad. Je bent dus niet langer enkel afhankelijk van warme dagen tijdens de zomermaanden.