Heb je geen zin om veel geld uit te geven aan een aannemer? Dan is de beste oplossing om het lekker zelf te doen. Wist je al dat je heel veel geld kan besparen als je thuis zelf gaat schilderen. Je kan wel tot honderden euro’s besparen als je het zelf gaat doen. Heb je nog geen ervaring met schilderen maar wil je dit wel? In dit artikel ga ik je handige tips geven over schilderen in het huis. Vroeger had ik echt twee linkerhanden met schilderen. Gelukkig heb ik veel ervaringen opgedaan door het te doen.  

Voorbereidingen 

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dit klopt inderdaad. Zorg ervoor dat je alles een op een rijtje hebt. Denk er ook aan dat het altijd wel meer tijd kost dan geschat. Neem ruim de tijd en zorg ervoor dat je niet alles in een korte tijd moet afraffelen. Wat ook heel belangrijk is dat je de muren goed schoonmaakt voordat je begint. Verder is het belangrijk dat je alles netjes hebt afgeplakt. Je wilt natuurlijk niet dat andere dingen vies worden. 

Samen sta je sterk 

Wat is er nou gezelliger dan samen met iemand te schilderen. De tijd gaat veel sneller en je bent ook nog eens sneller. Een echte win-win situatie dus. Vraag een vriend/vriendin om je te helpen en je zult merken dat je hier zeker geen spijt van zult krijgen. Verder is het ook altijd fijn om een extra mening te hebben. Ben je zelf echt niet handig en jouw vrienden ook niet? Dan is de beste manier toch om een schilder in te schakelen. 

De juiste verf 

Het allerbelangrijkste is toch wel het kiezen van de juiste verf. Er bestaan heel veel verschillende verfen zoals de Sikkens Rubbol BL Rezisto Semi Gloss, Sikkens Rubbol Finura High Gloss of de Flexa Powerdek. Het is verstandig om meerdere kleuren met elkaar te vergelijken. Wat ook aangeraden wordt is het gebruiken van een kleurenpalet. Zo heb je een handig overzicht van verschillende kleuren bij elkaar. Waar je ook aan moet denken is dat de kleur heel anders wordt als het helemaal is geverfd op de muur. Wil je graag nog meer advies? Dan is het verstandig om naar de verfspecialist te gaan. 

Ik ben benieuwd of jullie ook veel thuis zelf aan het klussen. Stuur mij een berichtje over jullie ervaringen!