Een jacuzzi is heerlijk ontspannend en heeft verschillende gezondheidsvoordelen. Daarom kiezen veel mensen ervoor om een eigen jacuzzi aan te schaffen. Dit is een kostbare aanschaf, dus het is heel begrijpelijk dat je zuinig wil zijn op jouw jacuzzi. Met het juiste onderhoud kun je hier namelijk jarenlang plezier van hebben. Nou is het heel begrijpelijk dat je er niet op zit te wachten om urenlang bezig te zijn met je jacuzzi. Toch is het belangrijk om bepaald onderhoud regelmatig te verrichten. Daarom geven we je in deze blog een stappenplan waardoor het onderhoud van je jacuzzi een fluitje van een cent wordt. Twijfelde je nog over de aanschaf van een jacuzzi door het onderhoud? Dan wordt het nu hoog tijd om naar de dealer te gaan en een jacuzzi uit te kiezen. Bij Elite Wellness kun je terecht voor een kwalitatieve jacuzzi. En wil je meer lezen over jacuzzi’s? Dat kan op deze wellness blog.

Voorzorgsmaatregelen

Ten eerste is het belangrijk om altijd voorzorgsmaatregelen te nemen. Want het kost nou eenmaal minder moeite om problemen te voorkomen, dan om ze op te lossen! De waterkwaliteit kan ernstig worden aangetast als hier verzorgingsproducten in terecht komen. Tegenwoordig gebruikt iedereen wel een haargel, haarlak, een bodylotion of make-up. En hier kan de waterkwaliteit flink door aangetast raken. Hetzelfde geldt voor wasmiddel wat nog in zwemkleding zit. Het is een hele kleine moeite om van tevoren even te douchen en je zwemkleding uit te spoelen. Hierdoor behoud je een goede waterbalans! Dek daarnaast de jacuzzi altijd goed af als je hem niet gebruikt. Zo voorkom je dat er vuil in het water terecht komt. Deze voorzorgsmaatregelen kosten heel weinig moeite, en toch voorkomt het problemen waarvoor je weer veel onderhoud moet gaan plegen.

Water verversen

Ook al houd je het water nog zo goed schoon, je zult het af en toe wel moeten verversen. Stilstaand water kan namelijk muf worden en daarnaast zit het vol met dode bacteriën en uitgewerkte chemicaliën. Het is dus wel zo fris om het water minimaal eens in de 3 tot 4 maanden te vervangen.

Filters vervangen

De filters zijn ontzettend belangrijk om het water goed schoon te houden. Op een gegeven moment werken de filters niet meer goed, en dat kan grote negatieve gevolgen hebben voor je jacuzzi. Maak de filters dus een keer per week even schoon en vervang ze 4 tot 6 keer per jaar.

Leidingen reinigen

Deze stap wordt vaak vergeten, maar hij is wel erg belangrijk. De leidingen hebben namelijk ook af en toe een schoonmaakbeurt nodig. Tip: doe dit tegelijkertijd met het verversen van het water. Zo sla je twee vliegen in één klap en is dit klusje binnen no time geklaard!

Wateronderhoud

Om te kunnen genieten van schoon water, is het belangrijk om het water goed te desinfecteren. Dit houdt in dat je de schadelijke bacteriën verwijdert uit het water. Het water kun je onderhouden met behulp van teststrips voor ph en chloor, waarna je het water op het juiste niveau kunt brengen met behulp van chloorshock, chloortabletjes en pH chemicaliën.

Meer lezen over tuin gerelateerde onderwerpen?