Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor of interesse te hebben in een traplift. Als je de trap in je eigen woning niet meer gemakkelijk op en af kunt, dan is het te begrijpen dat jij je niet meer prettig voelt in huis. Niets frustrerender dan een prachthuis hebben en er niet optimaal van kunnen genieten. Een traplift kan dit probleem gemakkelijk oplossen. Een dergelijke lift is namelijk ideaal voor mensen die de trap niet meer zelfstandig kunnen gebruiken. Wat moet je weten over trapliften en hoe zit het met de vergoeding hiervoor? Wij informeren je graag zodat je gemakkelijker de keuze kunt maken. 

Wat extra informatie

Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die de trap niet meer op eigen kracht op en af kunnen. Wanneer je een traplift in huis laat maken, wordt er in feite een rails met een stoel langs je oorspronkelijke trap gevestigd. Houd er echter rekening mee dat een traplift niet bij iedere trap mogelijk is. In dergelijke gevallen kan het mogelijk zijn om ook wat aanpassingen aan de trap zelf te moeten doen. De stoel brengt je via de rails, logischerwijs, naar boven en naar beneden. Op deze manier kun je je trap weer in gebruik nemen en weer gebruikmaken van je bad- en slaapkamer.  

Een traplift zorgt ervoor dat je meer en langer kan genieten van je eigen woning. In situaties waar je eigenlijk al naar een gelijkvloerse woning zou moeten verhuizen, is dat in dat geval nog helemaal niet ter sprake. Dit brengt niet alleen geluk en rust voor jezelf mee, maar ook zeker voor je partner, familie en vrienden. Wanneer traplopen de laatste tijd een flinke uitdaging voor je is geweest, zorgt de lift dus ook voor meer energie. Je raakt namelijk niet meer uitgeput door het traplopen, dus zal met meer energie naar bed gaan en je dag ook weer beginnen. Ideaal!

Hoe zit het met de vergoedingen van een traplift?

In een aantal situaties kun je in aanmerking komen voor een traplift subsidie. Dit gaat via een vergoeding vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. De doel van de WMO is om ervoor te zorgen dat iedereen in de samenleving zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven wonen. En dat is iets dat wij zelf natuurlijk ook heel graag willen. De gemeente kan je hiermee helpen in de vorm van een ondersteuning. Bij het WMO loket van je gemeente kun je vragen om extra informatie. Op deze manier weet je ook direct of je in aanmerking komt voor een vergoeding.

Hopelijk weet je nu voldoende over trapliften zodat je een goede keuze kunt maken voor je eigen situatie.